Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Eνάντια στην κυβέρνηση που παίρνει μέτρα κατά του λαού οι συνταξιούχοι
Eνάντια στην κυβέρνηση που παίρνει μέτρα  κατά του λαού  οι συνταξιούχοι

Eνάντια στην κυβέρνηση που παίρνει μέτρα κατά του λαού οι συνταξιούχοι

Να ρίξουν τη σημερινή και όποια κυβέρνηση που παίρνουν ενάντια στο λαό, ειναι αποφασισμένοι οι της Μαγνησίας, που “προθερμαίνονται” για την Πανθεσσαλική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί.

Η αναχώρηση θα γίνει με στις 8.30 το πρωί από το Δημαρχείο .

Τα παραπάνω τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων , (ΤΕΒΕ – ), ΤΑΕ, ΝΑΤ και ΑΓΕΤ και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τα ψέματα που λέει ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις και σήμερα έγινε περικοπή 35-50% του , ενώ πιο νωρίς μοίρασαν πρόσκληση για το συλλαλητήριο έξω από τις τράπεζες που είχαν συγκεντρωθεί απόμαχοι της εργασίας για να πληρωθούν τις συντάξεις τους.

Εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ο Θαν. Κοντονίνας, τόνισε ότι οι συντάξεις είναι η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων για να ζήσουν ανθρώπινα. Και δήλωσε ότι η 1η Οκτώβρη που είναι ημέρα της τρίτης ηλικίας θέλει αξιοπρέπεια και όχι συνταξιούχους – επαίτες. Κάλεσε δε τους συνταξιούχους να εξωτερικεύσουν την οργή που νιώθουν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ, Κ. Λαούδης είπε ότι εδώ και 40 χρόνια οι πολιτικοί ήταν ψεύτες και κλέφτες και ευχήθηκε η σημερινή κυβέρνηση, που είπε ψέματα, να μη γίνει κλέφτης. Όπως είπε ενώ ήλπιζαν σε αξιοπρέπεια οι έχουν γίνει κλέφτες για τις τράπεζες, που είναι αρχικλέφτες, με η κοινωνία να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Ζήτησε δε η κριτική που γίνεται να μετατραπεί σε συμμετοχή με δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους για ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Εκ μέρους των συνταξιούχων ΑΓΕΤ ο Θαν. Μούτος είπε ότι όσο αδρανούμε οι περικοπές θα συνεχιστούν και πρόσθεσε ότι στις συγκεντρώσεις μαζεύονται μετρικοί άνθρωποι, ενώ η νεολαία δεν υποστηρίζει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ζήτησε τη μέγιστη συσπείρωση για απεργία διαρκείας, ώστε να πέσει η κυβέρνηση και όποια κυβέρνηση παίρνει ενάντια στο λαό.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Γ. Ρούσσας είπε ότι η δύναμη των συνταξιούχων είναι στα χέρια τους, καθώς αποτελούν το 40% του πληθυσμού και ζήτησε ανατροπή της πολιτικής περικοπών, ενώ προέβλεψε ότι οι μειώσεις στις επικουρικές είναι προάγγελος για μειώσεις και στις κύριες συντάξεις.

Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΝΑΤ Απ. Λαμπαδάρης χαρακτήρισε την κυβέρνηση αρχιψευτών, καθώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και τελικά προέκυψαν άλλα. Ζήτησε την άμεση και με μεγαλύτερη συμμετοχή των συνταξιούχων για να φύγει η κυβέρνηση αυτή, που «πέταξε» μια Αριστερά στο περιθώριο και τόνισε ότι έγιναν περικοπές σε επικουρικές συντάξεις των 300 € 35-50%.

Ακόμη ανέφερε ότι εκκρεμεί η καταβολή εφάπαξ από το 2013 και υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν στα μέσα Οκτωβρίου, πλέον πάει για τη νέα χρονιά, καθώς άλλαξε ο τύπος υπολογισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση