Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΝ.ΚΑ. Βόλου: Η χαμηλή Ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά
ΕΝ.ΚΑ. Βόλου: Η χαμηλή Ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά

ΕΝ.ΚΑ. Βόλου: Η χαμηλή Ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά

Σε συνέχει της νάλυσης των γραφημάτων με τις τιμές του φυσικού αερίου (έως 30/04/) παρατηρούμε ότι ενώ υπάρχει τιμών στον τιμοκατάλογο της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτή δεν επηρέασε τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά της ς.

Ενώ το ευρωπαϊκό σημείο ς του TTF κλείνει κάτω από τα 40 ευρώ/MWh, οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας στην κυμαίνονται μεταξύ 94 ευρώ/MWh έως 134 ευρώ/MWh και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν τα 192,72 ευρώ/MWh.

Επίσης, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση για , αλλά μένει να δούμε πόση ζήτηση θα μπορούσε να καλυφθεί κατά προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή .

Τέλος, παρά τη σταθερά αυξημένη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο, η ελληνική αγορά δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις χαμηλές τιμές καυσίμων της ς λόγω της χρονικής καθυστέρησης με την οποία λειτουργεί και λόγω άλλων ιδιαιτεροτήτων της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση