Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΝ.ΚΑ. Βόλου: Η χαμηλή Ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά
ΕΝ.ΚΑ. Βόλου: Η χαμηλή Ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά

ΕΝ.ΚΑ. Βόλου: Η χαμηλή Ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά

Σε συνέχεια της ανάλυσης των γραφημάτων με τις του φυσικού αερίου (έως 30/04/2023) παρατηρούμε ότι ενώ υπάρχει μείωση τιμών στον τιμοκατάλογο της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτή δεν επηρέασε τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά της Ελλάδας.

Ενώ το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς του TTF κλείνει κάτω από τα 40 /MWh, οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξύ 94 /MWh έως 134 ευρώ/MWh και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν τα 192,72 ευρώ/MWh.

Επίσης, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο, αλλά μένει να δούμε πόση ζήτηση θα μπορούσε να καλυφθεί κατά προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Τέλος, παρά τη σταθερά αυξημένη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο, η ελληνική αγορά δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις χαμηλές τιμές καυσίμων της Ευρώπης λόγω της χρονικής καθυστέρησης με την οποία λειτουργεί και λόγω άλλων ιδιαιτεροτήτων της.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση