Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ζ’ Διεθνές Συνέδριο: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»
Ζ’ Διεθνές Συνέδριο: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»

Ζ’ Διεθνές Συνέδριο: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προανακοινώνει ότι πραγματοποιείται από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2018 το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (-). Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως».

Ειδικοί επιστήμονες και θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η επίσημη έναρξη και η πρώτη συνεδρία θα λάβουν χώρα την 18η Οκτωβρίου στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, κατά την οποία θα χαιρετήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και θα κηρύξει την έναρξή του ο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος , ως πρώτος εισηγητής αυτού.

Η δεύτερη και η τρίτη Συνεδρία θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 και 17.00-20.30 αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

Η τέταρτη και τελευταία Συνεδρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

Οι εισηγήσεις των προηγουμένων έξι (6) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο ιστορικός , μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολουθήσεως αυτού από την ραμματεία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος σε όσους το επιθυμούν.

Το Πρόγραμμα του εν λόγω Συνεδρίου, δημοσιεύεται στην της Μητροπόλεως imd.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση