Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ζ’ Διεθνές Συνέδριο: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»
Ζ’ Διεθνές Συνέδριο: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»

Ζ’ Διεθνές Συνέδριο: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως»

Η της Εκκλησίας της Ελλάδος προανακοινώνει ότι πραγματοποιείται από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021). Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Οι φιλελεύθεροι του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως».

Ειδικοί επιστήμονες και θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η επίσημη έναρξη και η πρώτη συνεδρία θα λάβουν χώρα την 18η Οκτωβρίου στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, κατά την οποία θα χαιρετήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και θα κηρύξει την έναρξή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ως πρώτος εισηγητής αυτού.

Η δεύτερη και η τρίτη Συνεδρία θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 και 17.00-20.30 αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

Η τέταρτη και τελευταία Συνεδρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

Οι εισηγήσεις των προηγουμένων έξι (6) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολουθήσεως αυτού από την Γραμματεία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος σε όσους το επιθυμούν.

Το Πρόγραμμα του εν λόγω Συνεδρίου, δημοσιεύεται στην της Μητροπόλεως imd.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση