Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Υποδοχή του νέου χρόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού
Υποδοχή του νέου χρόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Υποδοχή του νέου χρόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Μνήμη Αγίου Βσιλείου

Δοξολογί για την υποδοχή του νέου έτους

 

Σε εορταστικό κλίμα ετοιμάζεται η  Μητρόπολη Δημητριάδος να υποδεχθεί το νέο έτος 2023 και να εορτάσει την Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και την μνήμη του .

Την παραμονή της εορτής (31/12), στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου , ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της τοπικής Εκκλησίας, παρουσία του κλήρου, των αρχών και του λαού.

Στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του , στον φερώνυμο  ναό του χοροστατούντος του μητροπολίτου Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Την παραμονή, επίσης, της ς, από τις 9μ.μ. έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, επί τη υποδοχή του νέου χρόνου, στο τέλος της οποίας θα ευλογηθεί η Βασιλόπιτα της ενορίας.

Στις 11.00 μ.μ., στον ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου θα ψαλεί ο Εσπερινός και στις 12.00 η Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος.

Ανήμερα την ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Πανηγυρική στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, όπου θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Στις 11.30π.μ., στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του νέου έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση