Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Υποδοχή του νέου χρόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού
Υποδοχή του νέου χρόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Υποδοχή του νέου χρόνου στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Μνήμη Αγίου Βασιλείου

Δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτους

 

Σε εορταστικό κλίμα ετοιμάζεται η  να υποδεχθεί το νέο έτος και να εορτάσει την Δεσποτική εορτή της περις του Κυρίου και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου.

Την παραμονή της εορτής (31/12), στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου , ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της τοπικής Εκκλησίας, παρουσία του κλήρου, των αρχών και του λαού.

Στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, στον φερώνυμο  ναό του χοροστατούντος του μητροπολίτου Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Την παραμονή, επίσης, της Πρωτοχρονιάς, από τις 9μ.μ. έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, επί τη υποδοχή του νέου χρόνου, στο τέλος της οποίας θα ευλογηθεί η Βασιλόπιτα της ς.

Στις 11.00 μ.μ., στον ναό Βόλου θα ψαλεί ο Εσπερινός και στις 12.00 η Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Πανηγυρική στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, όπου θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Στις 11.30π.μ., στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του νέου έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση