Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Άγιο Νικόλαο
Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Άγιο Νικόλαο

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Άγιο Νικόλαο

Ο  

Η λαοφιλής Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα τελεστεί την Παρασκευή 15/4 στους Ιερούς αούς και στις Ιερές της Τοπικής  Εκκλησίας.

 

 

 

Εν τω μεταξύ, μεγίστη τιμή και ευλογία για τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Τοπικής  Εκκλησίας συνιστά η έλευση και φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου Νικολάου τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται, ως πολύτιμος θησαυρός, στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

 

Το τεμάχιο του πανσεβάσμιου Σταυρού του Κυρίου Ιησού Χριστού θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , την Παρασκευή 15/4 (του Ακαθίστου), στις 6.30μ.μ. ο   Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα υποδεχθεί, με τις δέουσες , ο Ποιμενάρχης  κ. , επικεφαλής του Κλήρου και λαού.

Μετά την προβλεπόμενη δέηση, θα ψαλεί η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Το Τίμιο Ξύλο θα βρεθεί στην πόλη του Βόλου και στον ιστορικό Μητροπολιτικό  Ναό, διαρκούσης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ενίσχυση και ευλογία του λαού , ο οποίος διέρχεται δύσκολες μέρες και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στην εποχή μας.

Θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 22/4, οπότε θα επιστρέψει στην Έδεσσα.

Ο Μητροπολιτικός μας Ναός έχει καταρτίσει πλούσιο λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς www.imd.gr

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση