Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Υποδοχή των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου και της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου
Υποδοχή των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου και της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου

Υποδοχή των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου και της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου

Στον Μητροπολιτικό Ναό Aγίου Νικολάου

Μεγίστη τιμή και ευλογία για την Τοπική Εκκλησία αποτελεί η έλευση στην πόλη μας και η φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου, ήτοι τεμαχίων της Χλαμύδας, του Σπόγγου και του Ακάνθινου Στεφάνου, που φυλάσσονται, από αιώνων πολλών, στην Μεγάλου Μετεώρου.

Τα ιερά Κειμήλια θα κομίσει, στις 6.00 μ.μ. ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης. Παράλληλα, θα γίνει και η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου.

Τα ιερά θησαυρίσματα της πίστεώς μας θα υποδεχθεί επισήμως, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού ο Μητροπολίτης , επικεφαλής του ιερού κλήρου και του λαού.

Τα «» του Κυρίου θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έως την Παρασκευή 7/4.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας θα παραμείνει στο Ναό για τέσσερις μόνο ώρες και θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη στις 10.00 μ.μ.

Στη διάρκεια των ημερών του Προσκυνήματος θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικών εκδηλώσεων, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση