Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Υποδοχή της ιερής Εικόνας των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Μονή Ταξιαρχών
Υποδοχή της ιερής Εικόνας των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Μονή Ταξιαρχών

Υποδοχή της ιερής Εικόνας των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Μονή Ταξιαρχών

Το Σάββατο 13 Ιουλίου η Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου θα έχει την μεγάλη και ευλογία να υποδεχθεί την χαριτόβρυτη των εφόρων της Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, την οποία θα κομίσει ο πνευματικός της Αδελφότητος, καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας .

Η Ιερά Εικόνα, που δωρίζεται από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, για να καταστεί εφέστιος της Μονής Ταξιαρχών, προσφέρεται ως ευλογία του Αγίου Όρους προς όλη την θεόσωστο επαρχία της και ως απτή απόδειξη της σκέπης και της κραταιάς προστασίας των Φωταυγών Αρχαγγέλων στην τοπική μας Εκκλησία.

Με αφορμή το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, οι στην  Μονή θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

7.00 – 9,00: Υποδοχή Ιεράς Εικόνος

Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ᾿ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του καθηγουμένου τῆς  Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου γέροντος .

 ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

(Μνήμη Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ονομαστήρια της σεβαστής καθηγουμένης της  Μονής γερόντισσας Νικοδήμης)

7.00-11.00π.μ.: Όρθρος & Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του καθηγουμένου της  Μονής Βατοπαιδίου γέροντος Εφραίμ.

6.00- 7.30΄μ.μ: Εσπερινός και Παράκληση στους Παμμεγίστους .

 Για την υποδοχή της εικόνας και τον πανηγυρικό Εσπερινό του Σαββάτου θα δρομολογηθεί από τον Βόλο γιά τη Μονή, που θα ξεκινήσει στις 5.30΄μ.μ. από την πρώην  Νομαρχία, με στάσεις στα Δικαστήρια, στο Νοσοκομείο και στην Αγριάς.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση