Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου
Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Με αισθήματα συγκίνησης και ιδιαζούσης τιμής, πραγματοποιήθηκε απόψε η επίσημη υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου του Σταυρού του Κυρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Βόλου.

Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο φυλάσσεται στην Ζάβορδας, εκόμισε στην Μητρόπολη, τη ευλογία του μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, ο ιερομόναχος Παΐσιος, αδελφός της Μονής και το υποδέχθηκε ο επίσκοπος Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού, που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό ναό.

Ακολούθησε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο τέλος της οποίας αναφέρθηκε στην «έντονη παρουσία της Παναγίας στην ζωή μας, που την σκέπει και την αγιάζει. Ο Ακάθιστος Ύμνος ενώνει τις γενιές, ιδιαίτερα του Γένους μας και γίνεται η Στρατηγός μας, η μας, η καταφυγή μας, που φέρει στην αγκάλη Της την ζωντανή μας ελπίδα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που ετοιμαζόμαστε να προσκυνήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, που έρχεται. Γι΄ αυτό, η παρουσία του Τιμίου Ξύλου ανάμεσά μας είναι ευλογία μεγάλη».

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, για την ευλογία της ελεύσεως στην πόλη μας του Τιμίου Ξύλου και επεσήμανε ότι «είναι τούτο το προσκύνημα μία ακόμη , για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας, με προοπτική το ».

Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία του λαού στην υποδοχή, «που είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι παραμένει η Ορθοδοξία η ενοποιός μας δύναμη, παραμένει η Εκκλησία μας η φιλόστοργη αυτού του λαού, η πραγματική μας δύναμη σε έναν κόσμο που παραπαίει, υπό το βάρος της ς, αλλά και των εμμονών και ακατανόητων στάσεων, που αδικούν την πατρίδα και τον λαό μας».
Ευχαρίστησε, τέλος, τον λαό γιατί «είναι η δύναμή μας, σε δύσκολους καιρούς.
Μας ενώνει η Παναγιά μας, το Τίμιο Ξύλου του Σταυρού, μας ενώνει η Εκκλησία μας. Και όσο κι αν πορευόμαστε στον Γολγοθά μας, γνωρίζουμε καλά, ότι πάντα ακολουθεί η

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση