Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου
Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Με αισθήματα συγκίνησης και ιδιαζούσης τιμής, πραγματοποιήθηκε απόψε η επίσημη υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου του Σταυρού του Κυρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, εκόμισε στην Μητρόπολη, τη ευλογία του μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, ο ιερομόναχος Παΐσιος, αδελφός της Μονής και το υποδέχθηκε ο επίσκοπος Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού, που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό ναό.

Ακολούθησε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο τέλος της οποίας αναφέρθηκε στην «έντονη παρουσία της Παναγίας στην μας, που την σκέπει και την αγιάζει. Ο Ακάθιστος Ύμνος ενώνει τις γενιές, ιδιαίτερα του Γένους μας και γίνεται η Στρατηγός μας, η μας, η καταφυγή μας, που φέρει στην αγκάλη Της την ζωντανή μας ελπίδα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που ετοιμαζόμαστε να προσκυνήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, που έρχεται. Γι΄ αυτό, η παρουσία του Τιμίου Ξύλου ανάμεσά μας είναι ευλογία μεγάλη».

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, για την ευλογία της ελεύσεως στην πόλη μας του Τιμίου Ξύλου και επεσήμανε ότι «είναι τούτο το προσκύνημα μία ακόμη βοήθεια, για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας, με προοπτική το Πάσχα».

Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία του λαού στην υποδοχή, «που είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι παραμένει η η ενοποιός μας δύναμη, παραμένει η Εκκλησία μας η φιλόστοργη αυτού του λαού, η πραγματική μας δύναμη σε έναν κόσμο που παραπαίει, υπό το βάρος της μισαλλοδοξίας, αλλά και των εμμονών και ακατανόητων στάσεων, που αδικούν την και τον λαό μας».
Ευχαρίστησε, τέλος, τον λαό γιατί «είναι η δύναμή μας, σε δύσκολους καιρούς.
Μας ενώνει η Παναγιά μας, το Τίμιο Ξύλου του Σταυρού, μας ενώνει η Εκκλησία μας. Και όσο κι αν πορευόμαστε στον Γολγοθά μας, γνωρίζουμε καλά, ότι πάντα ακολουθεί η Ανάσταση!»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

  • Tηλεφωνική #εξαπάτηση γυναίκας στον Βόλο #εξαπάτηση - https://t.co/yjXycbD7X9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση