Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Υπέρ των κατοίκων Κεραμιδίου και Βενέτου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος
Υπέρ των κατοίκων Κεραμιδίου και Βενέτου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

Υπέρ των κατοίκων Κεραμιδίου και Βενέτου ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

“Ήλθε η να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της διένεξης μεταξύ κατοίκων και της Μονής Φλαμουρίου για κτήματα που οι πρώτοι για χρόνια καλλιεργούν και που η Μονή επιθυμεί τώρα να δηλώσει στο Κτηματολόγιο”, επισήμανε σήμερα ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος, τονίζοντας  ότι όλα θα πρέπει να γίνουν νόμιμα και οι λύσεις να αποτελέσουν μοντέλο και για παρόμοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος , επισημαίνοντας ότι ήλθε η το θέμα να βρει την οριστική του λύση και πρόσθεσε: «Αυτό όμως πρέπει να γίνει πρώτα απ’  όλα με νομιμότητα, διότι όπως ξέρετε  και η Μονή  και η επιβλέπουσα Μητρόπολη  και η με την οικονομική υπηρεσία, είμαστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι ό,τι κάνουμε και ως να έχουν απόλυτη νομιμότητα. Εγώ προσωπικά θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια η λύση που θα πρέπει να δοθεί υπέρ των κατοίκων, αναμφισβήτητα, να έχει , να μην είναι αναστρέψιμη».

Ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε ότι ήδη οι σύμβουλοι της Μητρόπολης έχουν έλθει σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος και αυτό το θέμα να λήξει τελεσίδικα και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να τα καλλιεργούν χωρίς να έχουν το φόβο ότι θα πάψουν να καλλιεργούν τα εδάφη που καλλιεργούν τόσα χρόνια. «Αυτή είναι η θέση μας και έτσι θα προχωρήσουμε» επισήμανε.

Επίσης  είπε  ότι η λύση που θα δοθεί στην περίπτωση της μονής Φλαμουρίου μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. «Η Μονή έχει καταρτίσει τους δασικούς χάρτες, με νόμιμο τρόπο, κάνει τις μελέτες για υλοτομία, άρα δεν είναι κάτι τωρινό,  απλώς τώρα είναι η ώρα του κτηματολογίου. Σε αυτό θέλω να δούμε τι μπορεί να γίνει νομικά ώστε και η μονή να είναι κατοχυρωμένη αλλά και οι που πρέπει οπωσδήποτε να βρουν μια λύση, αυτή η λύση να μην αφήνει εκκρεμότητες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση