Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / «Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θυσιάστηκε για την δόξα της Εκκλησίας»
«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θυσιάστηκε για την δόξα της Εκκλησίας»

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θυσιάστηκε για την δόξα της Εκκλησίας»

Ετήσιο στη

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και νοσταλγίας η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Μακαριστού Ποιμενάρχου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών , που ένωσαν τις προσευχές τους για την ανάπαυση της ψυχής του και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την επί 24 χρόνια καλλίκαρπη και πολύκαρπη ενταύθα θυσιαστική ποιμαντορία του.

Ο κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον συμπροσευχόμενο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, γιατί, τόσον ο ίδιος όσο και τα στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας, δεν έπαψαν να τιμούν, έργοις και λόγοις, την μνήμη του αειμνήστου προκατόχου του. Τόνισε, επίσης, ότι «ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας λείπει. Λείπει ο λόγος του, το παράδειγμά του, η αγωνιστικότητά του, η του για την πατρίδα, το έθνος και την Εκκλησία μας… Ο Χριστόδουλος αναλώθηκε και θυσιάστηκε για την δόξα της Εκκλησίας…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο, με τη συμμετοχή και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος επεσήμανε ότι «ο Μακαριστός Χριστόδουλος σφράγισε την Τοπική Εκκλησία και τη ζωή όλων μας, γιατί ο λόγος του ήταν πάντοτε προφητικός, σχετικά με την Εκκλησία, την πατρίδα και τον κόσμο όλο.

Όσο οι μεταγενέστεροι εντρυφούν στους λόγους και στα κείμενά του, που διασώζονται χάρη στην Τοπική Εκκλησία, διαπιστώνουν ότι είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Γι’ αυτό, τούτες τις κρίσιμες ώρες έχουμε ανάγκη τους λόγους και το παράδειγμά του…».

xristod1 (1)xristod2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2021 #αμπελοκαλλιέργεια - https://t.co/MItHy3qxQP -

  • Η εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο #ΆγιοςΔημήτριος - https://t.co/xfsmgRqt1H -

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

"Αλιεύοντας" την είδηση