Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Μια ακόμη κατηχητική χρονιά ξεκινά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Σε μια περίοδο που τα παιδιά μας αναζητούν ελπίδα και στήριγμα, και ταυτόχρονα πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν κυρίως τα αισθήματα και τα «πιστεύω» των νέων, τα σχολεία έρχονται να πουν σε όλους το διαχρονικό, αισιόδοξο και σωτήριο , ότι Η Ελπίδα ήρθε και είναι ο Χριστός.

Έτσι, λοιπόν, από αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27/9, σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, θα ξεκινήσουν οι κατηχητικές συναντήσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φοιτητικές συνάξεις θα γίνονται στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου.

Επίσης, για φοιτητές και νέους θα λειτουργήσουν και φέτος οι καθημερινές δραστηριότητες του Συνδέσμου Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο νεανικό στέκι «Πέρασμα». Τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις θα στελεχώσουν έμπειρα στελέχη, αγόρια και κορίτσια, η επιμόρφωση των οποίων θα είναι διαρκής, καθώς θα συμμετέχουν στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί συστηματικά στην Τοπική μας Εκκλησία.

Για την καλύτερη εκμάθηση των βασικών αρχών της Ορθοδόξου πίστεως μας και την ανάγκη αναβαθμίσεως του Παιδαγωγικού τρόπου κατηχήσεως, η Ιερά Μητρόπολη, συνεχίζοντας την καινοτόμο εκδοτική της προσπάθεια, εξέδωσε και φέτος μια νέων σειρά κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, για τα παιδιά της Προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, κυκλοφόρησε το κατηχητικό βοήθημα «Μικροί ήρωες, με μυστικά. Γνωριμία με τις παραβολές του Χριστού».

Για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού: «Τα Μυστικά Δ. Γνωριμία με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας». Τα δύο αυτά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα παιδιά, συνοδεύονται και από τα «Βοηθήματα για τον Κατηχητή», τα οποία βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία της διδασκαλίας.

Επίσης, για τους της κατηχητικής βαθμίδας Γυμνασίου – Λυκείου, κυκλοφόρησε το Βοήθημα για τον κατηχητή με τίτλο: «. Έργο Θεού και ανθρώπων…».

Η Τοπική Εκκλησία καλεί τους γονείς να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην ασφάλεια και στην ελευθερία της ς του Χριστού, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επένδυση για το και το μέλλον τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση