Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Μια ακόμη κατηχητική χρονιά ξεκινά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Σε μια περίοδο που τα μας αναζητούν ελπίδα και στήριγμα, και ταυτόχρονα πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν κυρίως τα αισθήματα και τα «πιστεύω» των νέων, τα κατηχητικά σχολεία έρχονται να πουν σε όλους το διαχρονικό, αισιόδοξο και σωτήριο μήνυμα, ότι Η Ελπίδα ήρθε και είναι ο Χριστός.

Έτσι, λοιπόν, από αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27/9, σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, θα ξεκινήσουν οι κατηχητικές συναντήσεις για προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φοιτητικές συνάξεις θα γίνονται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Επίσης, για φοιτητές και νέους θα λειτουργήσουν και φέτος οι καθημερινές δραστηριότητες του Συνδέσμου Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο νεανικό στέκι «Πέρασμα». Τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις θα στελεχώσουν έμπειρα στελέχη, αγόρια και κορίτσια, η επιμόρφωση των οποίων θα είναι διαρκής, καθώς θα συμμετέχουν στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί συστηματικά στην Τοπική μας Εκκλησία.

Για την καλύτερη εκμάθηση των βασικών αρχών της Ορθοδόξου πίστεως μας και την ανάγκη αναβαθμίσεως του Παιδαγωγικού τρόπου κατηχήσεως, η Ιερά Μητρόπολη, συνεχίζοντας την καινοτόμο εκδοτική της προσπάθεια, εξέδωσε και φέτος μια νέων σειρά κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, για τα της Προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, κυκλοφόρησε το κατηχητικό βοήθημα «Μικροί ήρωες, μεγάλα μυστικά. Γνωριμία με τις παραβολές του Χριστού».

Για τα των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού: «Τα Μυστικά Δώρα. Γνωριμία με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας». Τα δύο αυτά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα παιδιά, συνοδεύονται και από τα «Βοηθήματα για τον Κατηχητή», τα οποία βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία της διδασκαλίας.

Επίσης, για τους της κατηχητικής βαθμίδας Γυμνασίου – Λυκείου, κυκλοφόρησε το Βοήθημα για τον κατηχητή με τίτλο: «Θεία Λειτουργία. Έργο Θεού και ανθρώπων…».

Η Τοπική Εκκλησία καλεί τους να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην ασφάλεια και στην ελευθερία της οικογένειας του Χριστού, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επένδυση για το παρόν και το τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση