Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ξεκινούν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Μια ακόμη ξεκινά στην Ιερά . Σε μια περίοδο που τα παιδιά μας αναζητούν ελπίδα και στήριγμα, και ταυτόχρονα πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν κυρίως τα αισθήματα και τα «πιστεύω» των νέων, τα κατηχητικά σχολεία έρχονται να πουν σε όλους το διαχρονικό, αισιόδοξο και σωτήριο μήνυμα, ότι Η Ελπίδα ήρθε και είναι ο .

Έτσι, λοιπόν, από αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27/9, σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, θα ξεκινήσουν οι κατηχητικές συναντήσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, υμνασίου και Λυκείου, ενώ φοιτητικές συνάξεις θα γίνονται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό .

Επίσης, για φοιτητές και νέους θα λειτουργήσουν και φέτος οι καθημερινές δραστηριότητες του Συνδέσμου Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο νεανικό στέκι «». Τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις θα στελεχώσουν έμπειρα στελέχη, αγόρια και κορίτσια, η επιμόρφωση των οποίων θα είναι διαρκής, καθώς θα συμμετέχουν στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί συστηματικά στην Τοπική μας Εκκλησία.

ια την καλύτερη εκμάθηση των βασικών αρχών της Ορθοδόξου πίστεως μας και την ανάγκη αναβαθμίσεως του Παιδαγωγικού τρόπου κατηχήσεως, η Ιερά Μητρόπολη, συνεχίζοντας την καινοτόμο εκδοτική της προσπάθεια, εξέδωσε και φέτος μια νέων σειρά κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, για τα παιδιά της Προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, κυκλοφόρησε το κατηχητικό βοήθημα «Μικροί ήρωες, μεγάλα μυστικά. Γνωριμία με τις παραβολές του Χριστού».

Για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού: «Τα Μυστικά Δώρα. Γνωριμία με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας». Τα δύο αυτά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα παιδιά, συνοδεύονται και από τα «Βοηθήματα για τον Κατηχητή», τα οποία βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία της διδασκαλίας.

Επίσης, για τους της κατηχητικής βαθμίδας Γυμνασίου – Λυκείου, κυκλοφόρησε το Βοήθημα για τον κατηχητή με τίτλο: «Θεία Λειτουργία. Έργο Θεού και ανθρώπων…».

Η Τοπική Εκκλησία καλεί τους γονείς να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην ασφάλεια και στην ελευθερία της ς του Χριστού, γεγονός που συνιστά την καλύτερη επένδυση για το και το μέλλον τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση