Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Β της Μ. Δημητριάδος, παράρτημα “ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΥ”
Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Β της Μ. Δημητριάδος, παράρτημα “ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΥ”

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Β της Μ. Δημητριάδος, παράρτημα “ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΥ”

 

Με απόφαση του Δ/Σ του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και τη σύμφωνη γνώμη της Μητροπόλεως Δημητριάδος, άνοιξε σήμερα τις πύλες του το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), στο Βόλο,  για να εξυπηρετήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας -και όχι μόνον- αλλά και δεκάδες άπορες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα.

Λαμβάνοντας ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης (πλαστικά γάντια, νοσοκομειακές μάσκες, αλκοολούχα αντισηπτικά υγρά, αποστάσεις κ. άλ.), οι εθελοντές του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, εξυπηρέτησαν το πρωί (9.30 – 12:30) μια ομάδα συνανθρώπων μας που επισκέφθηκαν την εκκλησιαστική μας δομή (ΚΕ.Δ.Α.Β), για να προμηθευτούν τα αναγκαία είδη για την ανθρώπινη διαβίωσή τους, Εξυπηρετήθηκαν εκπρόσωποι των χώρων κράτησης και άπορες οικογένειες που λαμβάνουν από τον Σύλλογό το μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και διατακτικές, για την αγορά τροφίμων.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Β. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο)

Ο Σύλλογος ενημερώνει τους συνεργάτες-εθελοντές και όλους τους συμπολίτες, πως το ΚΕ.Δ.Α.Β. άρχισε να λειτουργεί με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Οι εθελοντές θα προσκαλούνται τηλεφωνικά.

2. Μόνο τέσσερις συνεργάτες θα διακονούν καθημερινά.

3. Οι  επισκέπτες θα αναμένουν τη σειρά τους (έξω από το κτήριο) και εντός του εκθεσιακού χώρου θα βρίσκεται ΜΟΝΟ ένας, που θα έχει στη διάθεσή του 15΄, για να επιλέξει τα αναγκαία.

4. Οι επισκέπτες οφείλουν να έχουν μαζί τους: αστυνομική ταυτότητα και σακούλες νάιλον ή τσάντες πάνινες ή ό,τι άλλο διαθέτει ο καθένας, για να παραλάβει όσα είδη επιλέξει.

5. Το ΚΕ.Δ.Α.Β. θα δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας (ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, γραφική ύλη κ.α.) από την ερχόμενη Δευτέρα 11/05,  για πρακτικούς λόγους.

6. Οι άλλες δομές του “Ε”, στον Βόλο: Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”το Εργαστήριο Ραπτικής και το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους προσεχώς. Θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζέττα Μακρή:Το σχολικό περιβάλλον, αφετηρία υγιών συνηθειών και συμπεριφορών - https://t.co/nYCRpI0pHq -

  • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από σωματεία του Βόλου - https://t.co/dAWVaXeefE -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Επισκέψεις σε Καρδίτσα και Λάρισα για τον «Ιανό» - https://t.co/fagNMmGKP6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση