Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ξεκίνησε η 3η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο
Ξεκίνησε η 3η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

Ξεκίνησε η 3η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

Ξεκίνησε, την Δευτέρ 9/7, στον Άγιο Λυρέντιο Πηλίου, η 3η της , για το φετινό καλοκαίρι.

Ενενήντα αγόρια γυμνασίου και 15 στελέχη, με αρχηγό τον αρχιμ. Καλλίνικο εωργακόπουλο, θα ζήσουν μία εβδομάδα ξεγνοιασιάς και ευλογημένης συνύπαρξης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πηλίου, κάτω από την σκέπη των Αγίων, αφού και αυτή η κατασκήνωση των αγοριών ονομάστηκε «Κοινωνία Αγίων».

Τον αγιασμό της έναρξης και αυτής της περιόδου τέλεσε ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε πατρικά στα παιδιά για το γεγονός της Αγιότητας: «Οι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, είναι οι ολυμπιονίκες στον αγώνα της πνευματικής ς, στον οποίο καλούμαστε όλοι να αθληθούμε. Η δυνατότητα της αγιότητας ενεργοποιείται με το Βάπτισμα, όταν γινόμαστε μέλη της Εκκλησίας και καλλιεργείται με την διαρκή Μυστηριακή εμπειρία, με τον αγώνα για την απόκτηση των αρετών, όπως η ανεξικακία, η συγχωρητικότητα, η αδιάκριτη αγάπη, η μετ…».

Σε άλλο σημείο της ς του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η κατασκήνωση είναι η συμπύκνωση μιας ολόκληρης ζωής, που σφραγίζει την ζωή μας. Κρατήσετε τις κατασκηνωτικές εμπειρίες, μάθετε να συνυπάρχετε, να είστε μέλη μιας ζωντανής Εκκλησίας, να συναγωνίζεσθε, να νικάτε και να χάνετε, να γίνεστε διαρκώς άνθρωποι του Θεού».

Η 3η θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 16/7.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση