Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Βιωματικά Σεμινάρια από την Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός»
Βιωματικά Σεμινάρια από την Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός»

Βιωματικά Σεμινάρια από την Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός»

Η «Δια χειρός» της Μητροπόλεως , στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο δραστηριοτήτων για γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο, μέσα από πρακτικά και βιωματικά . Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας.

Το πρώτο σεμινάριο έχει τίτλο: «Ένα ζωγραφίζει το διαζύγιο».

Σημαντικό κοινωνικό ζήτημα έχει γίνει το διαζύγιο στις ημέρες μας. Μία διαδικασία επώδυνη για όλη την οικογένεια, πόσο μάλλον για τα . Πώς οι γονείς που λαμβάνουν μία τέτοια απόφαση το ανακοινώνουν στα τους; Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος χειρισμού της κατάστασης για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα στα παιδιά; Ποιός χρειάζεται να είναι ο ρόλος του δασκάλου, όταν το καταλάβει; Πώς ένα βιώνει μία τέτοια κατάσταση και πώς το βοηθάμε;

Μέσα από τη ζωγραφική, ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί χωρίς να μιλήσει. Πόσο χρήσιμο, λοιπόν, είναι αυτό το εργαλείο στα χέρια μας;

Το σεμινάριο θα είναι διήμερο και θα διεξαχθεί 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, στο «Σπίτι Γαλήνης Χριστού» της ενορίας Αναλήψεως (μέσα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου), από τις 10:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, και κάθε ενδιαφερόμενο. Δίδεται όλο το υλικό του σεμιναρίου, πλούσια βιβλιογραφία σε ηλεκτρονική μορφή, καθώς και πιστοποίηση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 6936952959.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση