Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Τρισάγιο για τον μακαριστό μητροπολίτη Φθιώτιδος
Τρισάγιο για τον μακαριστό μητροπολίτη Φθιώτιδος

Τρισάγιο για τον μακαριστό μητροπολίτη Φθιώτιδος

Από τον τοποτηρητή Δημητριάδος Ιγνάτιο στην Ζαγορά

Στην ερειπωμένη  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ζαγοράς βρέθηκε απόψε ο , προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας για την αναστήλωση και επαναλειτουργία της.

Με προσπάθειες των κατοίκων και των εφημερίων της περιοχής, ανακαλύφθηκαν τα παλαιά και μισογκρεμισμένα κελιά, καθώς και το κοιμητήριο της Μονής με τα λείψανα των μοναχών, που ευωδίαζαν και αναμένεται να γίνει άμεσα η αποτύπωσή τους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αποκατάστασης.

Ο επίσκοπος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο καθολικό της Μονής, το οποίο διασώζεται και διαθέτει περίφημο τέμπλο και εξέφρασε τα ανάμεικτα συναισθήματά του, καθότι μόλις είχε πληροφορηθεί την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου.

Αναφέρθηκε στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση της Μονής, τον οποίο ο ίδιος εγκολπώθηκε εξ’ αρχής και ενθάρρυνε: «Είναι καθήκον μας να ξαναδώσουμε σε τόπους που αγίασαν άνθρωποι, συνεχίζοντας την πλούσια παράδοση της περιοχής μας», τόνισε.

Ο κ. Ιγνάτιος, στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην αιφνίδια εκδημία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου και μίλησε για την ετοιμότητα, που πρέπει όλοι μας να έχουμε μπροστά στο γεγονός του θανάτου: «Ο Νικόλαος ήταν σεμνός, ποιμένας αληθινός, σώφρων και συνετός και άφησε ευλογημένο αποτύπωμα στην επαρχία του».

Ακολούθως, χειροθέτησε πνευματικό τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς π. Γεώργιο Σταύρου, ο οποίος είναι ο πρωτεργάτης των προσπαθειών για την αναστήλωση της Μονής των Ταξιαρχών.

Στο τέλος, μάλιστα, του Εσπερινού, τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών της Μονής και ως της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Νικόλαο, ενώ ανακοίνωσε ότι η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί την Τρίτη 30/7, στις 11.00 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώ η του θα γίνει στην Δαμάστας, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση