Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τριετές Πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» από τη Μητρόπολη
Τριετές Πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» από τη Μητρόπολη

Τριετές Πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» από τη Μητρόπολη

Ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης και προσφοράς της Τοπικής Εκκλησίας, που αφορά παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου , αλλά και ενήλικες των δύο συνοικιών στο Αλιβέρι και στην Αγία Παρασκευή, τίθεται σε εφαρμογή, στο πλαίσιο της Ποιμαντικής εργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες της περιοχής.

Το Πρόγραμμα, με την επωνυμία , θα εγκαινιάσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, την Παρασκευή 29/9, στις 5 μ.μ. στα παλαιά Εκπαιδευτήρια «Άγιος Απόστολος ο έος», έναντι της Αστυνομικής Δ/νσης . Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2/10, στις 5μ.μ.

Οι δράσεις του προγράμματος εκτείνονται σε τέσσερις τομείς :

1. Εκπαίδευση

· Ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα του σχολείου

· Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά και Γαλλικά)

· Μουσική (Βυζαντινή μουσική, Κλαρίνο, Κρουστά, Αρμόνιο, Λαούτο, Κιθάρα)

· Χορευτικό

· Εικαστικά – Διακόσμηση

2. Εργαστήρι Λόγου και Αφήγησης

3. Αθλητισμός (Ποδόσφαιρο – Ομάδα «Δημητριάς», Μπάσκετ, πηλασία)

4. Επαγγελματική Κατάρτιση (Μαγειρική, Καλλωπισμός, Μακιγιάζ, Σχολή Καμαριέρας)

Στόχοι της νέας αυτής παρέμβασης είναι η σταδιακή κοινωνική ένταξη, ο προσανατολισμός στην ολο των υποχρεωτικών σπουδών (Γυμνάσιο) και η συνειδητοποίηση, από μέρους των γονιών, της αξίας της εκπαίδευσης. Αυτά θα έχουν ως την άνοδο του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου και δυνατότητες επαγγελματικής και κοινωνικής αποκατάστασης.

Τα μαθήματα μουσικής γίνονται με την αρωγή του Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΙΑ», ενώ για τα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης συνεργάζεται με το το «Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος».

Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα θα δώσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, την Πέμπτη 28/9, στις 11π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση