Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τρεις μαθητές αλβανικής καταγωγής έγιναν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ν. Ιωνία
Τρεις μαθητές αλβανικής καταγωγής έγιναν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ν. Ιωνία

Τρεις μαθητές αλβανικής καταγωγής έγιναν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ν. Ιωνία

«Χάρη σε σας ζήσαμε στιγμές πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας. Γιατί, στους πρώτους χρό, η Εκκλησία βάπτιζε ώριμους τους ανθρώπους. Πρώτα γνώριζαν το Χριστό, πίστευαν σε Εκείνον και την Ανάστασή Του, συναντούσαν τα άλλα μέλη της Εκκλησίας, μάθαιναν πώς έπρεπε να ζουν μέσα στους κόλπους της. Κι' όταν ερχόταν η ευλογημένη ημέρα της βαπτίσεως, ήταν χαρά για την Εκκλησία.

Έτσι, χαιρόμαστε και για σας, σήμερα, γιατί πλέον ανήκετε στο Σώμα του Χριστού, γιατί μπορείτε να κοινωνήσετε, γιατί ο Χριστός θα είναι μαζί σας σ' όλη σας τη . Θα βιώνετε την παρουσία Του, μέσα από τα μυστήρια και ενωμένοι μαζί Του θα πορεύεστε στη Βασιλεία Του. Είστε πλέον μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής, και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού!»

Μ' αυτά τα λόγια, ο επίσκοπος Ιγνάτιος εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκεια του για την βάπτιση τριών έφηβων, αποφοίτων ήδη του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Ο Πέτρος, ο Λεωνίδας και ο Λουκάς, αλβανικής καταγωγής, βαπτίστηκαν, το Σάββατο 27/6, στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας.

Οι τρείς νέοι, επηρεασμένοι από το μάθημα των θρησκευτικών στο , αλλά και τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο Σώμα της Εκκλησίας. Με την έγκριση των γονέων τους, κατηχήθηκαν από τον θεολόγο καθηγητή τους  Σωτήριο Τσιτσιρίγκα και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα.

Ήταν έκδηλη η χαρά και η συγκίνηση στα πρόσωπα των νεοφωτίστων, των γονέων και των αναδόχων τους. Με καταφανή τον ενθουσιασμό, συμμετείχαν στο Ιερό Μυστήριο, οι συμμαθητές τους, που, από καιρό, ανέμεναν με αδημονία την ευλογημένη ώρα της Βάπτισης.

Παρόντες ήταν ο  Σως Σαβελίδης, διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης ς, η  Ρηγώ Φασουράκη υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης, ο Απόστολος Βεργής, δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο  Απόστολος Βακρατσάς, διευθυντής του Σχολείου, οι υποδιευθυντές και των παιδιών.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο  θεολόγος καθηγητής Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, συγκινημένος συνεχάρη τους νεοφώτιστους μαθητές του, με τους ποίους η πρόνοια του Θεού επέτρεψε να συναντηθούν στη τάξη, για να ζήσουν μαζί τη μεγάλη εμπειρία μέσα στην Εκκλησία. Υπογράμμισε πως είναι ελπιδοφόρο το ότι στις μέρες της άρνησης της πίστης και της αλλοτρίωσης, ο Λόγος του Θεού παραμένει ελκυστικός στα νέα παιδιά, αφού νοηματοδοτεί και ομορφαίνει την του ανθρώπου. Ευχαρίστησε δε τους παρευρισκομέ και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, καθώς οι πνευματικές αυτές ευκαιρίες τελούν υπό την ευλογία και την πεπνυμένη καθοδήγησή του.

Μετά το τέλος του Ιερού Μυστηρίου, η ενορία, με την του εφημερίου π. Σταύρου Σωτηρόπουλου δεξιώθηκε όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου οι νέοι Χριστιανοί δέχθηκαν τις εγκάρδιες ευχές όλων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση