Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου
Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου

Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου

Τους Προστάτες του «» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου.

Ο Θρησκευτικοφιλολογικός Σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχαι», ενόψει της ιεράς μνήμης των Τριών Προστατών Αγίων του, προγραμμάτισε τις ακόλουθες εόρτιες εκ:

-Τη Δευτέρα 29/1, στις 5 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας.

-Την Τρίτη 30/1, στις 7 μ.μ στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης ( 180 – Όγλ) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση κατά την οποία ο  μητροπολίτης Ιγνάτιος θα ευλογήσει την βασιλόπιτα.

Θα ακολουθήσει του αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη, με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως κοινωνικοί εργάτες».

Χορός ψαλτών θα αποδώσει εόρτιους ύμνους των Αγίων.

Η Μητρόπολη θα τιμήσει τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Ιωάννη Καραθανάση

 

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Θεολόγου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας θα τιμήσει πανηγυρικώς η Τοπική Εκκλησία την Τρίτη 30/1, κατά το ακόλουθο :

Στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Βόλου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  μητροπολίτη   Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών της ς και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11 π.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, αφιερωμένη στον φιλόλογο και θεολόγο, παλαίμαχο εκπαιδευτικό  Ιωάννη Καραθανάση.

Για την εκπαιδευτική προσφορά και την εν γένει προσωπικότητα του τιμωμένου θα ομιλήσουν: ο  Χρήστος Ξενάκης, φιλόλογος, με θέμα: «Σύντομη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Γιάννη Καραθανάση» και ο  Πασχάλης Δήμου, δ/ντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με θέμα: «Η θητεία του Γιάννη Καραθανάση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τα έτη 1990 – 1992».

Θα ακολουθήσει η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της , του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, από τον κ. Ιγνάτιο και η αντιφώνηση του τιμηθέντος, με θέμα: «Επίκαιρα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο μητροπολίτης, ενώ τον συντονισμό της θα έχει ο πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση