Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου
Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου

Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός Σύλλογος του Βόλου

Τους Προστάτες του «Τρεις Ιεράρχες» τιμά ο ομώνυμος ιστορικός του Βόλου.

Ο Θρησκευτικοφιλολογικός Σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχαι», ενόψει της ιεράς μνήμης των Τριών Προστατών Αγίων του, προγραμμάτισε τις ακόλουθες εόρτιες εκδηλώσεις:

-Τη Δευτέρα 29/1, στις 5 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας.

-Την Τρίτη 30/1, στις 7 μ.μ στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης (Δημητριάδος 180 – Όγλ) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση κατά την οποία ο  μητροπολίτης θα ευλογήσει την βασιλόπιτα.

Θα ακολουθήσει ομιλία του αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη, με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως κοινωνικοί εργάτες».

Χορός ψαλτών θα αποδώσει εόρτιους ύμνους των Αγίων.

Η Μητρόπολη θα τιμήσει τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Ιωάννη Καραθανάση

 

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας θα τιμήσει πανηγυρικώς η Τοπική Εκκλησία την Τρίτη 30/1, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11 π.μ., στο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, αφιερωμένη στον φιλόλογο και θεολόγο, παλαίμαχο εκπαιδευτικό  Ιωάννη Καραθανάση.

Για την εκπαιδευτική προσφορά και την εν γένει προσωπικότητα του τιμωμένου θα ομιλήσουν: ο  Χρήστος Ξενάκης, φιλόλογος, με θέμα: «Σύντομη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Γιάννη Καραθανάση» και ο  Πασχάλης Δήμου, δ/ντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με θέμα: «Η θητεία του Γιάννη Καραθανάση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τα έτη 1990 – 1992».

Θα ακολουθήσει η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Μητροπόλεως Δημητριάδος, του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, από τον κ. Ιγνάτιο και η αντιφώνηση του τιμηθέντος, με θέμα: «Επίκαιρα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο μητροπολίτης, ενώ τον συντονισμό της θα έχει ο πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση