Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος
Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος

Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος

Τον Αγιασμό ενάρξεως της συνάξεως των αναγνωστών και ιεροπαίδων της Τοπικής  Εκκλησίας, για το νέο ιεραποστολικό έτος, τέλεσε το Σάββατο 28/10, ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, στο Πν. Κέντρο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Βόλου.

Πρόκειται για μία σπουδαία πνευματική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν περί τους τριάντα αναγνώστες και ιερόπαιδες, που λειτουργεί, από πολλών ετών, υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε αρχιδιακόνου, με υπεύθυνο, επ’ εσχάτων, τον αχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή επικοινωνία με τα ο επίσκοπος ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή είναι ευλογημένη». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την αγάπη των παιδιών για την Λατρεία και την Εκκλησιαστική ζωή, ενώ επαίνεσε το γεγονός ότι τελούν υπό την πνευματική καθοδήγηση των πνευματικών τους Πατέρων. Αναφέρθηκε στις προσωπικές του, ανάλογες εμπειρίες στην νεανική του ζωή και κάλεσε τα να μην εξοικειωθούν με τα εκκλησιαστικά πράγματα, αλλά να αντλούν τα θετικά παραδείγματα, που θα τα ωφελήσουν στην πορεία της ζωής τους, αλλά και στην προοπτική της ιερωσύνης, για όσους την επιφυλάσσει ο Θεός. Μίλησε για τους πειρασμούς, που θα προκύψουν στη ζωή και κάλεσε να αγωνιστούν να κρατήσουν τον πολύτιμο θησαυρό της αγνότητας, σώματος και πνεύματος και διαβεβαίωσε τα παιδιά για την πατρική στοργή και αγάπη του και την ολόθυμη συμπαράσταση της Εκκλησίας στην πορεία της ζωής τους.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Ιωήλ για τον κόπο του συντονισμού και της οργάνωσης της όλης προσπάθειας και ευχήθηκε στα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά.

Οι συναντήσεις των αναγνωστών και ιεροπαίδων θα είναι μηνιαίες και θα περιλαμβάνουν πνευματικές συνάξεις, αλλά και προσκυνηματικές εξορμήσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση