Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος
Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος

Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος

Τον Αγιασμό ενάρξεως της συνάξεως των αναγνωστών και ιεροπαίδων της Τοπικής  Εκκλησίας, για το νέο ιεραποστολικό έτος, τέλεσε το Σάββατο 28/10, ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος, στο Πν. Κέντρο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίου εκταρίου Βόλου.

Πρόκειται για μία σπουδαία πνευματική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν περί τους τριάντα αναγνώστες και ιερόπαιδες, που λειτουργεί, από πολλών ετών, υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε αρχιδιακόνου, με υπεύθυνο, επ' εσχάτων, τον αχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή επι με τα παιδιά ο επίσκοπος ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή είναι ευλογημένη». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την των παιδιών για την Λατρεία και την Εκκλησιαστική ζωή, ενώ επαίνεσε το γεγονός ότι τελούν υπό την πνευματική καθοδήγηση των πνευματικών τους Πατέρων. Αναφέρθηκε στις προσωπικές του, ανάλογες εμπειρίες στην νεανική του ζωή και κάλεσε τα παιδιά να μην εξοικειωθούν με τα εκκλησιαστικά πράγματα, αλλά να αντλούν τα παρα, που θα τα ωφελήσουν στην της ζωής τους, αλλά και στην προοπτική της ιερωσύνης, για όσους την επιφυλάσσει ο Θεός. Μίλησε για τους πειρασμούς, που θα προκύψουν στη ζωή και κάλεσε να αγωνιστούν να κρατήσουν τον πολύτιμο θησαυρό της αγνότητας, σώματος και πνεύματος και διαβεβαίωσε τα παιδιά για την πατρική στοργή και του και την ολόθυμη συάσταση της Εκκλησίας στην της ζωής τους.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Ιωήλ για τον κόπο του συντονισμού και της οργάνωσης της όλης προσπάθειας και ευχήθηκε στα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά.

Οι συναντήσεις των αναγνωστών και ιεροπαίδων θα είναι μηνιαίες και θα περιλαμβάνουν πνευματικές συνάξεις, αλλά και προσκυνηματικές εξορμήσεις.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση