Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος
Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος

Με τους αναγνώστες και ιερόπαιδες της Μητρόπολης Δημητριάδος ο επίσκοπος Ιγνάτιος

Τον Αγιασμό ενάρξεως της συνάξεως των αναγνωστών και ιεροπαίδων της Τοπικής  Εκκλησίας, για το νέο ιεραποστολικό έτος, τέλεσε το Σάββατο 28/10, ο Δημητριάδος  , στο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Πρόκειται για μία σπουδαία πνευματική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν περί τους τριάντα αναγνώστες και ιερόπαιδες, που λειτουργεί, από πολλών ετών, υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε αρχιδιακόνου, με υπεύθυνο, επ’ εσχάτων, τον αχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή με τα παιδιά ο επίσκοπος ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή είναι ευλογημένη». Ο κ. εξήρε την των παιδιών για την Λατρεία και την Εκκλησιαστική , ενώ επαίνεσε το γεγονός ότι τελούν υπό την πνευματική καθοδήγηση των πνευματικών τους Πατέρων. Αναφέρθηκε στις προσωπικές του, ανάλογες εμπειρίες στην νεανική του και κάλεσε τα παιδιά να μην εξοικειωθούν με τα εκκλησιαστικά πράγματα, αλλά να αντλούν τα θετικά παραδείγματα, που θα τα ωφελήσουν στην πορεία της ζωής τους, αλλά και στην προοπτική της ιερωσύνης, για όσους την επιφυλάσσει ο Θεός. Μίλησε για τους πειρασμούς, που θα προκύψουν στη ζωή και κάλεσε να αγωνιστούν να κρατήσουν τον πολύτιμο θησαυρό της αγνότητας, σώματος και πνεύματος και διαβεβαίωσε τα παιδιά για την πατρική στοργή και του και την ολόθυμη συμπαράσταση της Εκκλησίας στην πορεία της ζωής τους.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Ιωήλ για τον κόπο του συντονισμού και της οργάνωσης της όλης προσπάθειας και ευχήθηκε στα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά.

Οι συναντήσεις των αναγνωστών και ιεροπαίδων θα είναι μηνιαίες και θα περιλαμβάνουν πνευματικές συνάξεις, αλλά και προσκυνηματικές εξορμήσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα πέντε θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/FAmZnN8Ocw -

  • Βελτιώνονται τα #γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου #γήπεδα #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/LsV2nTL409 -

  • Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν #πρέσβηςτουΑζερμπαϊτζάν - https://t.co/wjLHnSRgRy -

"Αλιεύοντας" την είδηση