Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η τοπική Εκκλησία κοντά στα παιδιά των προσφύγων
Η τοπική Εκκλησία κοντά στα παιδιά των προσφύγων

Η τοπική Εκκλησία κοντά στα παιδιά των προσφύγων

Ανθρωπιστική αποστολή στο “Μόζας ΑΕ” του πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 16.5., ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», πρωτοπρεσβύτερος , ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, προκειμένου να δηλώσει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Τοπικής Εκκλησίας για τους και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” διέθεσε ικανή ποσότητα βρεφικών και παιδικών ρούχων, βρεφικών τροφών, χυμών και παιχνιδιών που συγκέντρωσε ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” και συνομίλησε με στελέχη του Ελληνικού στρατού και της αστυνομίας, αλλά και με οι οποίοι περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους με κυριότερη την ποιότητα του φαγητού.

Με βλέμματα θερμά, γεμάτα ευγνωμοσύνη και αξιοπρέπεια, και χειραψίες καρδιακές, οι λίγοι πρόσφυγες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τους κοιτώνες υποδέχτηκαν τον εκπρόσωπο της Τοπικής Εκκλησίας. Δεν μιλούσαν την ίδια , όμως το χαμόγελό τους αρκούσε για να συνεννοηθούν οι καρδιές. Μια ηλικιωμένη κυρία από την έσπευσε να ασπαστεί με ευλάβεια το χέρι του ιερέα, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε εκείνες τις φωνές που σπείρουν τον διχασμό στην κοινωνία μας.

Η ανθρωπιστική που προσφέρθηκε στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, πραγματοποιήθηκε χάρη στην σπουδαία συμβολή των εθελοντών του «Εσταυρωμένου» και της “ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ” που καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους προκειμένου να διακονήσουν τους συνανθρώπους τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

refugees_mozas_2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κόστος ενέργειας: Ο εφιάλτης της ελληνικής βιομηχανίας #Κόστοςενέργειας - https://t.co/cyFHiCIPOY -

  • Π.Π.Μ.: Νέα περιβαλλοντική απειλή για το Βόλο και τον Παγασητικό; #ΠαγασητικόςΚόλπος - https://t.co/Y5IXiecESK -

  • Υπόγειοι αγωγοί 15 χλμ για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων γης στα Φάρσαλα #γεωργικήάρδευση - https://t.co/CupvFdBrjD -

"Αλιεύοντας" την είδηση