Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Το μυστήριο του ευχελαίου για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας
Το μυστήριο του ευχελαίου για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας

Το μυστήριο του ευχελαίου για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας

Μια λατρευτική εμπειρία είχε την ευκαιρία να βιώσει σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η τοπική εκπαιδευτική  κοινότητα. Πρόκειται για το μυστήριο του ευχελαίου, που τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, στην έναρξη ακόμα μίας σχολικής χρονιάς για τους δασκάλους και τους καθηγητές της περιοχής και τις οικογένειές τους, που επισφραγίζει την άριστη συνεργασία  Μητροπόλεως και εκπαιδευτικών, επ’ ωφελεία του εκπαιδευτικού τους έργου.

Στο μυστήριο βρέθηκαν οι δ/ντές της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας   Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών λειτουργών, που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό  Ναό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του  ο επίσκοπος ευχαρίστησε τους δύο δ/ντές Εκπαίδευσης για την εκλεκτή συνεργασία, σε κλίμα απόλυτη εμπιστοσύνης: «Σ’ αυτήν την κρίσιμη εποχή νιώθω ότι είναι δώρο Θεού στον τόπο μας να μπορούμε να νιώθουμε τους τόσο σημαντικούς καρπούς της εμπιστοσύνης και της συνεργασία.

Έχετε στα χέρια σας ό,τι πολυτιμότερο έχει ο τόπος μας. Είστε εσείς, που γαλουχείτε ψυχές παιδιών, εσείς, που σας εμπιστευόμαστε το μέλλον αυτού του όπου και είστε άξιοι της αποστολής σας.

Γι’ αυτό προσευχόμαστε η Χάρις του Θεού να σας επισκιάζει, να έχετε υγεία ψυχής και σώματος, να επιτελείτε το έργο που η Πολιτεία και ο λαός μας σας έχει εμπιστευθεί και παρ’ όλες τις δυσκολίες, να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε στα προβλήματα.

Η συνεργασία μας είναι δεδομένη και είναι αυτή που θέλει ο λαός μας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Θα είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για να προσφέρουμε ό,τι είναι δυνατόν, ως Τοπική Εκκλησία, όπως συμβαίνει με το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών, με το πρόγραμμα για τα παιδιά ΡΟΜΑ κ.ά.»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη με μικροποσότητα κάνναβης - https://t.co/67M0kIKTw9 -

  • Πρόκληση στο Καστελλόριζο «ανακαλύπτει» η Άγκυρα - https://t.co/f1uXr1Bnfi -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/sAgedpPge9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση