Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου
Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου

Θεοπατόρων Ιωακείμ και

Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία το Σάββατο 8/9.

Ο θα προεξάρχει της Πανηγύρεως στην Παναγίας Χρυσοπηγής Καπανδριτίου.

Στην Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Γενεσίου της Θεοτόκου Γορίτσας (Παναγία Τρύπα)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Κων/νου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου υ

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιωακείμ και

Την Κυριακή 9/9 η Εκκλησία τιμά την Σύναξη των γονέων της Παναγίας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Στον Βόλο πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης (Ζαλόγγου – Ναυπλίου), όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση