Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το Άγιον Πάσχα
Το Άγιον Πάσχα

Το Άγιον Πάσχα

Την Λμπροφόρο Ανάστση του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουμε οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του Πάσχα.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8, στους Ιερούς  αούς θα τελεστεί ο ς του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η του . Ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολίτης Βρεσθένης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος
θα λειτουργήσει στον Ιερό αό Βόλου.

  Στις 9 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.

Σε όλους τους Ιερούς  Ναούς, στις 11 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη , η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο  κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Ο  Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

  Ο ς της Αγάπης

 Ανήμερα του Πάσχα, στις 10 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος της Ακολουθίας θα διανεμηθούν  Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση