Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το Άγιον Πάσχα
Το Άγιον Πάσχα

Το Άγιον Πάσχα

Την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουμε οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του .

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8, στους Ιερούς  Ναούς θα τελεστεί ο ς του (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολίτης Βρεσθένης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος
θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό .

  Στις 9 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.

Σε όλους τους Ιερούς  Ναούς, στις 11 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο  κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Ο  Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό .

  Ο ς της Αγάπης

 Ανήμερα του Πάσχα, στις 10 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες , ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος της Ακολουθίας θα διανεμηθούν  Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση