Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης
Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης

Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης

Την Λμπροφόρο Ανάστση του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουν οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του .

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8.00, στους Ιερούς Ναούς θα τελεστεί ο ς του (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του . Ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου .

 

Στις 10.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Σε όλους τους Ιερούς μας Ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12.00 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου .

 

Ο ς της Αγάπης

 

Ανήμερα του Πάσχα, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες , ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος της Ακολουθίας θα διανείμει Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό.

Ο Εσπερινός της Αγάπης στις ενορίες θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση