Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης
Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης

Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης

Την Λαμπροφόρο του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουν οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του Πάσχα.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8.00, στους Ιερούς Ναούς θα τελεστεί ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ ) και η του Μεγάλου Βασιλείου. Ο μητροπολίτης   θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου .

 

Στις 10.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Σε όλους τους Ιερούς μας Ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12.00 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη , η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο κ. θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου .

 

Ο Εσπερινός της Αγάπης

 

Ανήμερα του Πάσχα, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες , ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος της Ακολουθίας θα διανείμει Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό.

Ο Εσπερινός της Αγάπης στις ενορίες θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση