Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης
Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης

Το Άγιον Πάσχα – ο εσπερινός της αγάπης

Την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουν οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του Πάσχα.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8.00, στους Ιερούς Ναούς θα τελεστεί ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του . Ο   θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό .

 

Στις 10.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Σε όλους τους Ιερούς μας Ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12.00 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο κ. θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό .

 

Ο Εσπερινός της Αγάπης

 

Ανήμερα του Πάσχα, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του .

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος της Ακολουθίας θα διανείμει Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό.

Ο Εσπερινός της Αγάπης στις ενορίες θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση