Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το άφθορο χέρι του Αγίου Διονυσίου στον Βόλο
Το άφθορο χέρι του Αγίου Διονυσίου στον Βόλο

Το άφθορο χέρι του Αγίου Διονυσίου στον Βόλο

Στα προπύλαια του Ιερού αού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 7.30 το απόγευμα ο , ο κλήρος και ο φιλάγιος και πιστός λαός, θα υποδεχθούν το άφθορο και θαυματουργό χέρι του μεγάλου Αγίου της συγγνώμης και της αγάπης του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο.

Όπως είναι γνωστό από την , το 1717 οθωμανοί πειρατές λεηλάτησαν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Προσπάθησαν βάναυσα να κακοποιήσουν το αδιάφθορο και ολοζώντανο λείψανο του Αγίου Διονυσίου.

Έκοψαν τα αγιασμένα χέρια του και τα τεμάχισαν σε τέσσερα κομα. Έβαλαν το υπόλοιπο λείψανο πάνω σε βαρέλια με μπαρούτι και άναψαν γύρω-γύρω μεγάλη φωτιά, αλλά από θαύμα του Αγίου το μπαρούτι δεν εξερράγη και το λείψανο έμεινε σώο. Τα τέσσερα κομμάτια τα πήραν μαζί τους και τα πούλησαν στον επίσκοπο Χίου Αγαθάγγελο.

Εκείνος τα επέστρεψε στο μοναστήρι του Αγίου με έναν έμπιστό του ρχο. Από τότε ολόκληρο το λείψανο του Αγίου Διονυσίου μεταφέρθηκε από τη Μονή του, μέσα στην πόλη της Ζακύνθου με πολλή ευλάβεια, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Το άφθορο λειψάνων του Αγίου Διονυσίου είναι πηγή αμέτρητων θαυμάτων, γι' αυτό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Ελάχιστες φορές έχει εξέλθει κάποιο τεμάχιο από το αδιάφθορο σώμα του Αγίου Διονυσίου έξω από το νησί του. Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία και τεράστια τιμή να φιλοξενηθεί ο θαυματουργός στην πόλη του Βόλου για εννέα ημέρες.

Το άφθαρτο χέρι του Αγίου Διονυσίου θα φιλοξενηθεί στον Ιερό αό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Καθημερινά θα τελείται το πρωί (7.30 – 9.30) και το απόγευμα ς και παράκληση στον Άγιο Διονύσιο (18.30-20.00).

Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση