Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΟΥΣΙΚΗ / Το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στον Βόλο
Το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στον Βόλο

Το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στον Βόλο

Ένα πολύ σημαντικό μουσικολογικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Τοπική Εκκλησία, ένας θεσμός καθιερωμένος από χρόνων πολλών, που σκοπό έχει την μελωδική συνάντηση των διακόνων της Ψαλτικής τέχνης ανά την Ελλάδα, για να θυμούνται οι παλαιοί και να διδάσκονται οι νεώτεροι.

Πρόκειται για το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/11, στις 6.30 μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας και με την χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του άρχοντος πρωτοψάλτου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χρυσάνθου Θεοδοσόπουλου και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν:

Α. Ο Μικρός Βυζαντινός χορός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος

Β. Ο Βυζαντινός Χορός του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης και

Γ. Ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Καλούνται οι ιεροψάλτες της Τοπικής Εκκλησίας, οι σπουδαστές της Ψαλτικής Τέχνης, αλλά και όλος ο φιλόμουσος και φιλότεχνος λαός , να παρακολουθήσουν το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, για να απολαύσουν τους εύχυμους καρπούς της απαράμιλλης Βυζαντινής Ψαλτικής παράδοσης και να αποδώσουν φόρο τιμής στους παλαιούς και νέους θεράποντές της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 1.142 νέα κρούσματα, 53 θάνατοι - https://t.co/yDsQORIkCu -

  • Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου - https://t.co/YhSjvotqhV -

  • Επιχείρηση για δύο 15χρονους με κλιμακοφόρο της Πυροσβεστικής  - https://t.co/pvCmrlvIIe -

"Αλιεύοντας" την είδηση