Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Την βασιλόπιτα της ιεροψαλτικής οικογένειας ευλόγησε ο Ιγνάτιος
Την βασιλόπιτα της ιεροψαλτικής  οικογένειας ευλόγησε ο Ιγνάτιος

Την βασιλόπιτα της ιεροψαλτικής οικογένειας ευλόγησε ο Ιγνάτιος

Την βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος ευλόγησε, την Δευτέρα 20/1, στον Ιερό αό Αναλήψεως του Χριστού , ο Δημητριάδος  .

Στην προσφώνησή του ο δ/ντής της Σχολής, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, εξήρε την αγαστή συνεργασία του Συνδέσμου και της Σχολής διαχρονικά και ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του στο της Σχολής, γεγονός που συνιστά προωθητική δύναμη για όλους όσοι προσφέρουν υπεύθυνο στην προετοιμασία των μελλοντικών ιεροψαλτών, που θα στελεχώσουν τα ιερά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε, επίσης και τον πρωτοσύγκελλο της  Μητροπόλεως για την όλη μέριμνά του για την βελτίωση και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, προκειμένου η Σχολή να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Από την μεριά του, ο   κ. εξέφρασε την του για την συμμετοχή των της Σχολής στα ιερά αναλόγια, αλλά και για την ενότητα του ιεροψαλτικού κόσμου της Μητροπόλεως και εξήρε, επίσης, την πρόοδο της Σχολής, την διατήρηση της παράδοσης των μεγάλων δασκάλων, που προηγήθηκαν, αλλά και των σημερινών, γεγονότα που συμβάλουν ώστε η τοπική  Εκκλησία να παραμένει ζωντανή και αποδοτική στα έργα της.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, που διακονεί η Σχολή, μέσα από την διδασκαλία των ύμνων και κάλεσε όλους να συνεχίσουν το έργο τους, με την ίδια πίστη, και ενότητα.

"Αλιεύοντας" την είδηση