Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Την βασιλόπιτα της ιεροψαλτικής οικογένειας ευλόγησε ο Ιγνάτιος
Την βασιλόπιτα της ιεροψαλτικής  οικογένειας ευλόγησε ο Ιγνάτιος

Την βασιλόπιτα της ιεροψαλτικής οικογένειας ευλόγησε ο Ιγνάτιος

Την βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της  ευλόγησε, την Δευτέρα 20/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος.

Στην προσφώνησή του ο δ/ντής της Σχολής, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, εξήρε την αγαστή συνεργασία του Συνδέσμου και της Σχολής διαχρονικά και ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του στο έργο της Σχολής, γεγονός που συνιστά προωθητική δύναμη για όλους όσοι προσφέρουν έργο υπεύθυνο στην προετοιμασία των μελλοντικών ιεροψαλτών, που θα στελεχώσουν τα ιερά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε, επίσης και τον πρωτοσύγκελλο της  Μητροπόλεως για την όλη μέριμνά του για την βελτίωση και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, προκειμένου η Σχολή να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Από την μεριά του, ο   κ. εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή των μαθητών της Σχολής στα ιερά αναλόγια, αλλά και για την ενότητα του ιεροψαλτικού κόσμου της Μητροπόλεως και εξήρε, επίσης, την πρόοδο της Σχολής, την διατήρηση της παράδοσης των μεγάλων δασκάλων, που προηγήθηκαν, αλλά και των σημερινών, γεγονότα που συμβάλουν ώστε η τοπική  Εκκλησία να παραμένει ζωντανή και αποδοτική στα έργα της.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, που διακονεί η Σχολή, μέσα από την διδασκαλία των ύμνων και κάλεσε όλους να συνεχίσουν το έργο τους, με την ίδια πίστη, και ενότητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τα έργα στη Σκιάθο στη συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-δημάρχου #Σκιάθος - https://t.co/FPT88UNzo7 -

  • Επίσκεψη Xρ. Τριαντόπουλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου #ΔήμοςΡήγαΦεραίου - https://t.co/He0JOlkpQP -

  • Κ. Παπανάτσιου: «Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Ν. Πηλίου… - https://t.co/EWoCqEBCTU -

"Αλιεύοντας" την είδηση