Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε στον Βόλο η μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία
Τιμήθηκε στον Βόλο η μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία

Τιμήθηκε στον Βόλο η μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία

Με συγκίνηση και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Δημητριάδος, για πρώτη φορά, η μνήμη του νεοφανούς , του εν Ευβοία αθλήσαντος, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, παρουσία πλήθους φιλάγιων χριστιανών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, καθιέρωσε περικαλλή Ιερά Εικόνα του Οσίου Ιακώβου, έργο του εκλεκτού αγιογράφου  Νεκταρίου Κουρκουβάτη, η οποία θα τοποθετηθεί σε νέο ιερό προσκυνητάριο, που κατασκευάστηκε προς τούτο.

Στην ομιλία του ο  επίσκοπος αναφέρθηκε σε προσωπικές του εμπειρίες από την γνωριμία του, ως   και την λειτουργική του συνύπαρξη με τον Όσιο έροντα Ιάκωβο, στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην : «Αξιωθήκαμε να τον ακούσουμε, να φιλήσουμε το χέρι του, να ζήσουμε την απλότητά του.

Το χαρακτηριστικό του ήταν η παρρησία και άνεσή του να ομιλεί με τους Αγίους. Αυτό συνέβαινε λόγω της ταπείνωσης, της καθαρότητας, της ακλόνητης πίστης και της εμπιστοσύνης του στους Αγίους. Ζητούσε από όλους συγχώρηση, γιατί πρώτος εκείνος συγχωρούσε. Ήξερε ότι η μετ και η συγχώρηση αποτελούν προϋπόθεση για την κοινωνία με τον Θεό.

Η παρουσία του, όπως και των άλλων Αγίων της εποχής μας είναι απόδειξη ότι ζει το Άγιο Πνεύμα, λειτουργεί και συγκροτεί την Εκκλησία, μας αγιάζει όλους, αλλά αναδεικνύει και τους ολυμπιονίκες της αγιότητας, όπως τον Όσιο Ιάκωβο, για να μας υπενθυμίζουν την κλήση και τον προορισμό μας, γιατί ξεχνιόμαστε, δίνουμε σημασία στα εφήμερα και λησμονούμε ότι είμαστε πλασμένοι για να κληρονομήσουμε την Βασιλεία των ουρανών…».

 Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση