Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης
Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

Τιμήθηκε στον Βόλο η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης

Η Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμήθηκε και φέτος στο ομώνυμο  παρεκκλήσιο του εκκλησιαστικού  ξενώνος της Άλλης Μεριάς.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, κατά την πανήγυρη ετέθη προς προσκύνηση το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης, που φυλάσσεται στην , το οποίο κόμισε η ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο   , συγχοροστατούντος του επισκόπου Ολβίας   Επιφανίου, παρουσία κληρικών, αντιπροσωπειών   Μονών και προσκυνητών. Έψαλε δε ο χορός των μοναζουσών της  Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον διαχρονικό σύνδεσμο της Παναγίας με το Ελληνικό Έθνος, το οποίο, καθ' όλη την διάρκεια του ιστορικού του βίου προστρέχει στην Χάρη Της και επιζητεί την Προστασία Της, κυρίως στις δύσκολες στιγμές των μεγάλων αγώνων της ς. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο σύνδεσμος αυτός παραμένει αδιατάρακτος, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των σύγχρονων αποδομητών της ς να τον αποδομήσουν και απαξιώσουν.

Στο τέλος του Εσπερινού ο ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την  παρουσία τους, τον επίσκοπο, καθώς και τους κληρικούς, οι οποίοι τον πλαισίωσαν, που αποτελούν, όπως παρατήρησε, στενούς και έμπιστους συνεργάτες, στελέχη στο της τοπικής  Εκκλησίας. Ακολούθησε   Αγρυπνία, ιερουργούντος του  μητροπολίτη , κατά την οποία έψαλε χορός Ιεροψαλτών, υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου του πΝαού Αγίου Δημητρίου   Αντωνίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση