Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε στη γενέτειρά του ο Νεομάρτυς Απόστολος ο Νέος
Τιμήθηκε στη γενέτειρά του ο Νεομάρτυς Απόστολος ο Νέος

Τιμήθηκε στη γενέτειρά του ο Νεομάρτυς Απόστολος ο Νέος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Ορθοδοξί η μόνη ενοποιός μς δύναμη»

Με την δέουσα λαμπρότητα η Τοπική   Εκκλησία τίμησε την μνήμη του στην γενέτειρά του, τον Πηλίου.

 

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλήθος προσκυνητών, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών.
Στην του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι ο Άγιος Απόστολος «συνεχίζει την παράδοση των Μαρτύρων της Εκκλησίας και των ηρώων της Πατρίδας». Επεσήμανε ότι «είναι θαυμαστό το γεγονός ότι στην μαύρη περίοδο της τυραννικής τουρκοκρατίας, νέοι σαν τον Απόστολο επέλεξαν την θυσία και το μαρτύριο, αντί να ενδώσουν και διά του εξισλαμισμού, να απολαύσουν τις χαρές της ζωής. Βέβαια, για να το καταφέρουν, διακρίνονταν από πολύ σημαντικές προϋποθέσεις: καταρχάς, είχαν την διαρκή εμπειρία της Θείας Λειτουργίας, που δε σταμάτησε ποτέ κι έτσι σε ζωντανό το Μυστήριο της Εκκλησίας. Ένας που κοινωνεί τον Χριστό, δε μπορεί παρά να αγαπά τον Χριστό. Ο Άγιος είχε συνείδηση ότι, κοινωνώντας τον Χριστό, συγκροτεί την Εκκλησία και συνεχίζει να κουβαλά στον χρόνο την Ορθόδοξη πίστη και αλήθεια. Δεν έσβησε ποτέ η Ορθοδοξία απ' αυτόν τον τόπο, ακόμα και στα πιο μαύρα χρόνια της σκλαβιάς και της τυραννίας… Ο Άγιος Απόστολος αυτοπαραδόθηκε στο Μαρτύριο, χωρίς ν΄ αντιτάξει βία στη βία, αλλά με αδούλωτο ομολογιακό φρόνημα… Είχε, επίσης, συνείδηση ότι, ζώντας ως μέλος της εκκλ/κής κοινότητας, είχε κοντά του όλους, δεν ήταν μόνος. Το Μαρτύριό του δεν ήταν ατομικό, αλλά το Μαρτύριο όλης της κοινότητας, γι' αυτό και ο τόπος αυτός θεωρεί τον Άγιο Απόστολο καύχημά του, αλλά και όλη η Ελλάδα, γιατί η θυσία των Νεομαρτύρων είχε τεράστια αξία για όλο τον σκλαβωμένο λαό μας…».
Περαίνοντας τον λόγο του τόνισε ότι, κατά το παράδειγμα του Αγίου, «καλούμαστε κι εμείς σήμερα να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη. Η Ορθοδοξία μας έμεινε η μόνη ενοποιός δύναμη σ' αυτόν τον τόπο, η Ορθόδοξη παραμένει το ζωντανό κύτταρο αυτής της ς, όσο αυτή θα δίδει παραδείγματα μαρτύρων της πίστεως και του έθνους».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ανέγνωσε, όπως κάθε χρόνο, την ειδική ευχή εις υγείαν των ασθενών, και κάλεσε τους πιστούς σε θερμή προσευχή για τους πυροπαθείς αδελφούς μας, που τις ημέρες αυτές ζουν τον εφιάλτη της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση