Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Απόστολος Μιχάλης
Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Απόστολος Μιχάλης

Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Απόστολος Μιχάλης

Μεγάλη μουσική εκδήλωση πργμτοποιήθηκε το Σάββατο 8/2 στον Ιερό Ναό Αγριάς, κατά την οποία τιμήθηκε οφειλετικώς ο τέως πρωτοψάλτης του ναού Απόστολος Μιχάλης, για σύνολη την 70ετή διακονία του στα ιεροψαλτικά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης Δημητριάδος  , επικεφαλής  κληρικών,  ιεροψαλτών και φιλόμουσων κατοίκων της περιοχής και όχι μόνον.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης έψαλαν η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων ς, υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου  Χρήστου Μιχάλη, υιού του τιμωμένου και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού ναού Βόλου  Ευσταθίου Γραμμένου.

Μετά το πέρας του μουσικού προγράμματος και την ανάγνωση του βιογραφικού του κ. Μιχάλη, τον λόγο έλαβε ο κ. , ο οποίος εξήρε το ήθος και την προσφορά του τιμωμένου, όσο και την υψηλή διδασκαλία της Ψαλτικής τέχνης, τόσο στα παιδιά του, όσο και σε πλειάδα ών, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η τιμή ανήκει σε όλους μας, γιατί αξιωθήκαμε να έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο κοντά μας, γι' αυτό τον ευχαριστούμε για ό,τι μας προσέφερε». Κάλεσε τον κ. Μιχάλη να κρατήσει στην ψυχή του αυτή την παραδείσια χαρά και συνεχάρη όλους για την παρουσία, γιατί είναι απόδειξη δικαίας τιμής στον σπουδαίο πρωτοψάλτη.

Ακολούθως,   απένειμε στον κ. Απόστολο Μιχάλη την Ανώτατη της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Από την μεριά του, ο τιμηθείς, με βαθειά συγκίνηση, ευχαρίστησε για την προσγενομένη τιμή, που όπως είπε «είναι απόδειξη αγάπης και προς το πρόσωπό του και προς όλο τον ιεροψαλτικό μας κόσμο», ενώ ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς και ιεροψάλτες, με τους οποίους συνεργάστηκε στα 70 χρόνια της ιεροψαλτικής του διακονίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση