Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης
Τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης

Τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης

 

 

Με λμπρότητα σε ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, που συνέρρευσαν για ν' αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στην λαοφιλή Αγία της πρώτης Εκκλησίας, των απηνών ειδωλολατρικών διωγμών.

Στον Μέγα Πανηγυρικό χοροστάτησε ο Σεβ. κ. , πλαισιωμένος από πλειάδα Κληρικών μας, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Ανήμερα της ς τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος της Πανηγύρεως εξήρε την ευλάβεια και το λειτουργικό ήθος των ενοριτών, «που συγκροτούν μία ζωντανή ». Ο κ. επεσήμανε την παρουσία νέων οικογενειών στην πανήγυρη και αναφέρθηκε στην αξία της οικογένειας και της ς, «ως συνεκτικών στοιχείων για την κοινωνία μας στη δύσκολη εποχή μας, στην πατρίδα μας και στον κόσμο». Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την τραγικότητα των ημερών και τις σκληρές ειδήσεις που καταφθάνουν από διάφορα σημεία της γης, επισημαίνοντας ότι «οι άνθρωποι υπερβήκαμε τα όριά μας, κάναμε κακή χρήση της ελευθερίας μας και δημιουργούμε συνθήκες καταστροφής γύρω μας. Όμως, ζει Κύριος ο Θεός. Όσο υπάρχουν πιστοί άνθρωποι, που συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη μας, η μας θα παραμένει αυτό που πρέπει να είναι για ολόκληρο τον κόσμο: μια πηγή φωτός και ελπίδας».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση