Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου στον Βόλο
Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου στον Βόλο

Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου στον Βόλο

Με την δέουσα ιεροπρέπεια, τιμήθηκε η μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Βόλο. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, παρουσία πιστών.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο επίσκοπος καθιέρωσε περίφημη ιερά Εικόνα του Οσίου Παϊσίου, την οποία ιστόρησε ο  αγιογράφος  Νεκτάριος Κουρκουβάτης, δαπάναις ευσεβών ενοριτών.

Η Ιερά Εικόνα θα περικοσμεί εσαεί τον Μητροπολιτικό  Ναό εις ευλογίαν των πιστών.

Στο κήρυγμά του ο επεσήμανε ότι οι νεοφανείς της εποχής  είναι το στήριγμα του λαού  σε δύσκολους καιρούς: «είναι οι δικοί μας άνθρωποι, που τους γνωρίσαμε, διαλεχτήκαμε μαζί τους. Είναι η απτή απόδειξη της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας και της ενέργειας του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία. Είναι η απόδειξη ότι η αγιότητα δεν είναι πέρα από εμάς, αλλά ρεαλιστική προοπτική, καθώς είμαστε προορισμένοι να ζήσουμε την αγιότητα μέσα στην Εκκλησία…».

Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι «ο Όσιος Παϊσιος κουβαλούσε την παράδοση της Ανατολής, της Καππαδοκίας, που μεταφύτευσε στην και την έκανε πράξη στην ζωή του, ταυτίζοντας το θέλημά του με το θέλημα του Θεού.

Άφησε την ζωή του στα χέρια του Θεού, καλώντας όλους να μην απελπιζόμαστε, παρά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα ασυγχώρητο παρά μόνο η αμετανοησία. Τον χαρακτήριζε, επίσης, η απλότητα, γιατί ο Θεός είναι απλός, ο διάβολος είναι σύνθετος και περιπλέκει τα πράγματα στην εποχή μας, για να μην μπορέσουμε να βιώσουμε την αγία απλότητα, που βίωνε ο Άγιος. Διέθετε την απλή ταπείνωση των ανθρώπων του Θεού, έγινε μέτοχος της Χάριτος του Θεού, μέσα από την άσκηση και την των παθών. Προγεύτηκε τον Παράδεισο, στέλνοντας το ότι ο Παράδεισος μας περιμένει όλους…».

Τέλος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ιστόρηση της ιεράς Εικόνος του Αγίου και την καθιέρωση της εορτής του στον Μητροπολιτικό Ναό και ευχήθηκε την χάρη και την ευλογία όλων των νεοφανών Αγίων στην ζωή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση