Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας
Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Εκπληρώνοντς την ετήσι οφειλή τιμής και ευγνωμοσύνης, η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, του υ Μητροπολίτου ς Χρυσοστόμου και των λοιπών ιεραρχών, κληρικών και λαϊκών μαρτύρων της ενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνικής γης.

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο ς, ιστορικός ναός Ευαγγελιστρίας της προσφυγομάνας Νέας Ιωνίας, όπου την Κυριακή 19/9 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή, της αντιπεριφερειάρχη  Μαγνησίας  Δωροθέας , των βουλευτών του Νομού  Κώστα Μαραβέγια και Αθανασίου Λιούπη, των μελών των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλης και πλήθους λαού, απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων.

Στην Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας, προϊστάμενος του  ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής. Προ της απολύσεως, ο  κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη επικείμενη ανέγερση  ναού επ' ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου ς, στην Νέα Ιωνία, ενώ προανήγγειλε μια σειρά εκδηλώσεων κατά το 2022, σε συνεργασία με τα Μικρασιατικά Σωματεία της Πόλης, για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή: «Κρατάμε ζωντανή μια Παράδοση και γνωρίζουμε το ακριβό τίμημα του διχασμού για τα Εθνικά μας πράγματα. Από την άλλη, η ενότητά μας, με ζωογόνο δύναμη την Ορθόδοξη πίστη μας, είναι ο μόνος ασφαλής για να έχουμε μέλλον σ' αυτή την πατρίδα.

Ακολούθησε η επίσημη Επιμνημόσυνη Δέηση για τα της Μικρασιατικής τραγωδίας και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στο προαύλιο του ναού.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση