Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους εόρτασε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου
Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους εόρτασε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου

Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους εόρτασε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου

Η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, προστάτου του Ομωνύμου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, εορτάστηκε την Κυριακή 27/9 κατά τον Πανηγυρικό στον Ιερό Ναό Πορταριάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο πρόσωπο του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, τιμήθηκε το σύνολο των Ιεροψαλτών της περιοχής μας, που υπηρετεί ακατάπαυστα, με μεράκι, αγάπη και συνέπεια, την Ψαλτική Τέχνη.

Κατά την ακολουθία, τα αναλόγια πλαισίωσαν οι του Συνδέσμου με χοράρχες τον κ. Δημήτριο Χατζηγεωργίου, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και τον κ. Γεώργιο Σιώκο, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Πορταριάς, ενώ ο κ. Δημήτριος Κατσικλής, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Φιλόλογος εκφώνησε το πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας για το τρέχον έτος και απονεμήθηκαν τα Πτυχία και Διπλώματα στους σπουδαστές της παρελθούσης χρονιάς.

Στη συνέχεια ο Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Ευστάθιος Γραμμένος, απηύθυναν χαιρετισμούς ενώ ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τους Ιεροψάλτες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του Λειτουργήματος τους στη λατρεία της Εκκλησίας μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση