Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τη μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Τη μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τη μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τη μνήμη του προστάτου τους, Αγίου Δάνκος του Ανγνώστου, τίμησαν το Σάββατο 16/1, οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της .

Με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, μετέβησαν στην Ιερά Μονή ς Άνω Ξενιάς, όπου τέλεσαν πανηγυρική και απήλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία, από τον Γέροντα και τους πατέρες της Μονής.

Ο π. ομίλησε παραινετικά προς τους παρευρισκόμενους νέους, σχετικά με την διακονία τους στο ιερό βήμα και το αναλόγιο, καθώς επίσης και για την εν γένει ζωή και τους μέσα στην Εκκλησία.

Πριν την μεσημεριανή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Νεκτάριος, αναφέρθηκε στη ιστορία της παλαιφάτου Μονής και της θαυματουργού εικόνος της ς Ξενιάς, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και εκείνος τις του για τον πνευματικό αγώνα των νέων ανθρώπων, που επιθυμούν να αφιερωθούν στον Χριστό και στην Εκκλησία.

Προτού επιστρέψουν στον Βόλο, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν προσκύνημα και στην Γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας Ξενιάς, όπου φυλάσσεται μέρος της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

eorti_agiou_danakos_15eorti_agiou_danakos_12

eorti_agiou_danakos_07eorti_agiou_danakos_05

eorti_agiou_danakos_04

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση