Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Τη μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Τη μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τη μνήμη του Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Τη μνήμη του προστάτου τους, Αγίου Δάνακος του Αναγνώστου, τίμησαν το Σάββατο 16/1, οι αναγνώστες και οι ιερόπαιδες της .

Με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, όπου τέλεσαν πανηγυρική και απήλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία, από τον Γέροντα και τους πατέρες της Μονής.

Ο π. Δαμασκηνός ομίλησε παραινετικά προς τους παρευρισκόμενους νέους, σχετικά με την διακονία τους στο ιερό βήμα και το αναλόγιο, καθώς επίσης και για την εν γένει ζωή και πορεία τους μέσα στην Εκκλησία.

Πριν την μεσημεριανή τράπεζα ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Νεκτάριος, αναφέρθηκε στη της παλαιφάτου Μονής και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Ξενιάς, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και εκείνος τις συμβουλές του για τον πνευματικό αγώνα των νέων ανθρώπων, που επιθυμούν να αφιερωθούν στον Χριστό και στην Εκκλησία.

Προτού επιστρέψουν στον Βόλο, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν προσκύνημα και στην Γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας Ξενιάς, όπου φυλάσσεται μέρος της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

eorti_agiou_danakos_15eorti_agiou_danakos_12

eorti_agiou_danakos_07eorti_agiou_danakos_05

eorti_agiou_danakos_04

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση