Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Οσίων Παισΐου Αγιορείτου και Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στη Χλόη Βελεστίνου
Θυρανοίξια  Παρεκκλησίου των Οσίων Παισΐου Αγιορείτου και Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στη Χλόη Βελεστίνου

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Οσίων Παισΐου Αγιορείτου και Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στη Χλόη Βελεστίνου

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν (12/7) από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Παΐσίου Αγιορείτου και Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, παρουσία πλειάδος κληρικών από την περιοχή, στην παρέστησαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων.

Μετά το πέρας του Αγιασμού τον λόγο πήρε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «Ζούμε σε μία εποχή μετάλλαξης, σε μία εποχή εκκοσμίκευσης την οποία κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις παραδόσεις και τα πιστεύω μας. Όμως τα σημερινά Θυρανοίξια αποτελούν ένα δείγμα ελπίδας και πίστης των ανθρώπων και τρανό παράδειγμα αυτής της ελπίδας αποτελούν οι νέοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου και δεν είναι άλλοι από τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ» λαμπροί συνεχιστές της παραδόσεως και της πίστεως μας». Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανεγέρσεως του Ναού και ειδικότερα τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα και όλους τους τοπικούς άρχοντες του τόπου.

Τέλος, αναφερόμενος στους Αγίους Παΐσίο και Πορφύριο τόνισε ότι αποτελούν προστάτες της εποχής μας καθώς ξεχώρισαν με την αγάπη τους προς τους ανθρώπους και αποτελούν δείγμα ότι η Αγιότητα είναι εφικτή ακόμα και σήμερα.

thuranoixia_xloi_02

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση