Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

Η αρχαιοπρεπής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, παρουσία πιστών.

Φέρων Φαιλόνιο και λιτό Ωμοφόριο, περιστοιχισμένος από τους ιερείς του Ναού, τέλεσε την από του Σολέως, με μέτωπο προς τον λαό και κήρυξε τον Θείο Λόγο αμέσως μετά την εκφώνηση του Ευαγγελικού αναγνώσματος, κατά την κανονική τάξη.

Στην του αναφέρθηκε στην λειτουργική της Εκκλησίας και τόνισε την σημασία του αναγνώσματος της Παλαιάς Διαθήκης, σκοπός της οποίας ήταν η του λαού για την υποδοχή του Μεσσία.

Ιδιαίτερη ήταν η του στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στην διακριτή προσφορά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού στο λαό. Τόνισε δε ότι η Ευχαριστία ήταν ανέκαθεν και είναι το ορατό σημείο της ενότητας των πιστών με τον Χριστό και μεταξύ τους.

Ξεχωριστή εμπειρία για τον λαό ήταν η συμμετοχή στο Μυστήριο της Ευχαριστίας, κατά τη  τάξη, πρακτική που, προϊόντος του χρόνου, τέθηκε στο περιθώριο της λειτουργικής ς και περιορίστηκε μόνο στους κληρικούς.

Τέλος,ευχαρίστησε τον λαό για τησυμμετοχή, η οποία υποβοηθήθηκε από την χρήση φυλλαδίου με το κείμενο της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου και ευχήθηκε σε όλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση