Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου μητροπολίτη Ιγνάτιο, παρουσία πιστών.

Φέρων Φαιλόνιο και λιτό Ωμοφόριο, περιστοιχισμένος από τους ιερείς του Ναού, τέλεσε την Θεία Λειτουργία από του Σολέως, με μέτωπο προς τον λαό και κήρυξε τον Θείο Λόγο αμέσως μετά την εκφώνηση του Ευαγγελικού αναγνώσματος, κατά την κανονική τάξη.

Στην του αναφέρθηκε στην λειτουργική της Εκκλησίας και τόνισε την σημασία του αναγνώσματος της Παλαιάς Διαθήκης, σκοπός της οποίας ήταν η του λαού για την υποδοχή του Μεσσία.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στην διακριτή προσφορά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού στο λαό. Τόνισε δε ότι η Ευχαριστία ήταν ανέκαθεν και είναι το ορατό σημείο της ενότητας των πιστών με τον Χριστό και μεταξύ τους.

Ξεχωριστή εμπειρία για τον λαό ήταν η συμμετοχή στο Μυστήριο της Ευχαριστίας, κατά τη  τάξη, που, προϊόντος του χρόνου, τέθηκε στο περιθώριο της λειτουργικής ζωής και περιορίστηκε μόνο στους κληρικούς.

Τέλος,ευχαρίστησε τον λαό για τησυμμετοχή, η οποία υποβοηθήθηκε από την χρήση φυλλαδίου με το κείμενο της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου και ευχήθηκε σε όλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση