Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Θεία λειτουργία κάτω από το φως του φεγγαριού στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου
Θεία λειτουργία κάτω από το φως του φεγγαριού στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου

Θεία λειτουργία κάτω από το φως του φεγγαριού στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου

Μία εμπειρία ζωής, που πολλές φορές θα αναπολήσουν στην πορεία της ζωής τους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου 105 κατασκηνωτριες της Β' κατασκηνωτικής περιόδου στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου.

Κορίτσια από Γ' έως ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος , λίγο πριν την λήξη της περιόδου στις της στην πανέμορφη γωνιά του Πηλιου.

Όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη οικογένεια, συγκεντρώθηκαν στο προσευχητάρι, κάτω από τα μεγάλα πλατάνια, και πήραν μέρος στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού.
Στο τέλος της βραδινής λειτουργίας ο κ. , ευχαρίστησε τις κατασκηνώτριες γι' αυτή την χαρά, μιλώντας για το φυσικό και πνευματικό κάλος του χώρου.
«Σ' αυτό το προσευχητάρι, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά προσευχηθεί όλα τα χρόνια που η Μητρόπολή μας λειτουργεί εδώ τις ”, σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος. “Πολλές φορές, σήμερα ώριμοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, άνδρες και γυναίκες, έρχονται και μου ομολογούν ότι εδώ στο προσευχητάρι διασώζουν τις πιο ιερές στιγμές της ζωής τους.
Και μάλιστα επανέρχονται πολλές φορές όταν έχουν δυσκολίες και φέρνουν το νου τους εδώ στον Αγ. Λαυρέντιο στην κατασκήνωση για να πάρουν δύναμη και να ξαναμιλήσουν με τον ζωντανό Θεό.

Σήμερα εμείς κοινωνήσαμε τον ζωντανό Θεό και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον π. Βασίλειο και την πρεσβυτέρα του, γιατί όλα αυτά τα χρόνια στέκονται στο πλευρό μου και βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις και ιδιαίτερα στη λειτουργία της κατασκήνωσης. Τους αγαπώ, τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ. Και μαζί τους όλα τα στελέχη,όλα αυτά τα χρόνια, έχουν στηρίξει την προσπάθεια, έχουν βοηθήσει τα μικρότερα αδέρφια τους, έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη ζωντανής κατασκηνώσεως στον τόπο αυτό.

Ευχαριστώ και τις κυρίες που θυσιάζονται κάθε φορά στην κουζίνα και όλους όσοι συνεργούν για να λειτουργούν οι κατασκηνώσεις μας κάθε χρόνο, που έχουν πολύ κόπο, μεγάλη θυσία, εξαιρετική , αλλά που είμαι βέβαιος ότι επιδρούν αφάνταστα, στη ζωή σας».

Ο μητροπολίτης , απευθυνόμενος με λόγια αγάπης και συγκίνησης στα παιδιά, αλλά και στα 25 στελέχη που απαρτίζουν την Γ' κατασκηνωτική περίοδο, την «Αγγέλων Πολιτεία» τους παρότρυνε να μεταφέρουν την κατασκηνωτική εμπειρία στις οικογένειές τους, που αυτά τα χρόνια δοκιμάζονται, ώστε όλοι μαζί, να βιώσουν την χαρά που δίνει η κοινωνία του Χριστού.

Όπως τόνισε, «να θυμάστε ότι είναι οι ομορφότερες στιγμές μέσα στην πορεία σας αυτές που ζείτε σήμερα και ζήσατε αυτές τις ημέρες στην κατασκήνωση.

Μία πραγματική αγγελική Πολιτεία και εσείς μικροί άγγελοι που ζήσατε την παρουσία του Θεού στη ζωή σας, που μάθατε πώς να υπάρχετε όλες μαζί, πόσο μεγάλη αξία έχει στη ζωή μας, η αγάπη, η συμπαράσταση, η συντροφικότητα, η κοινωνία του Χριστού.

Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαίρι, να επιστρέψετε με χαρά στα σπίτια σας, να μεταφέρετε την χαρά της κατασκηνώσεως στους γονείς, τα αδέρφια σας και στην οικογένειά σας.

Εκεί να κάνετε και το σπίτι σας μια μικρή κατασκήνωση. Με την προσευχή, με τα καλά λόγια και τα τραγούδια πιστέψτε με ότι ίσως αυτή την εποχή ιδιαίτερα οι γονείς σας έχουν ανάγκη να σας δουν χαρούμενες. Να τους χαμογελάτε, να χαίρεστε, να τους κάνετε κι αυτούς να χαίρονται και να χαμογελούν, όσα βάσανα και δυσκολίες κι αν έχουν. Μπορείτε να το κάνετε, ξέρετε πλέον να το κάνετε, αρκεί να θυμάστε τι κάνατε στην κατασκήνωση. Να τους τα διηγηθείτε όλα. Να τους τραγουδήσετε, να τους μιλήσετε. Το περιμένουν και θα είναι γι' αυτούς μεγάλο βάλσαμο και μεγάλη χαρά να σας δουν ευτυχισμένες και χαρούμενες, για να δουν τι σημαίνει ο Χριστός στη ζωή μας».

Να σημειωθεί ότι η κατασκηνωτική ολοκληρώνεται την Δευτέρα 10/7, όπου ξεκινά η Γ' κατασκηνωτική , που θα φιλοξενήσει μέχρι τις 17/7 α της ΣΤ Δημοτικού και των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ενισχύει τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Εκτιμώντας το έργο που επιτελεί η Τοπική Εκκλησία στα παιδιά , επί σειρά δεκαετιών, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απέστειλε μεγάλη ποσότητα τροφίμων, η οποία θα ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία τους.
Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας στον
δ/ντή του Οργανισμού Κωστή Δήμτσα κι ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Θεού στο πολύ σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο της «Αποστολής» σε όλη την πατρίδα, σε καιρούς βαθειάς οικονομικής κρίσης.

"Αλιεύοντας" την είδηση