Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Θεμελιώθηκε το κωδωνοστάσιο στην Άνω Γατζέα
Θεμελιώθηκε το κωδωνοστάσιο στην Άνω Γατζέα

Θεμελιώθηκε το κωδωνοστάσιο στην Άνω Γατζέα

Θεμελιώθηκε σήμερ το νέο Κωδωνοστάσιο του Ιερού Νού Ευαγγελιστρίας ς. Τον αγιασμό της Θεμελίωσης τέλεσε ο  Ιγνάτιος, παρουσία των κατοίκων του χωριού.

 

Παρόντες στον πανηγυρική Θεία Λειτουργία θεμελίωσης- εκτός των άλλων -ήταν και  ο πρόεδρος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας και πλήθος πιστών.

Την μελέτη ανέλαβε και αποπεράτωσε αφιλοκερδώς το γραφείο του γνωστού αρχιτέκτονα Δημήτρη Καταρόπουλου.

Το αρχικό ποσό για την χρηματοδότηση του έργου, προήλθε από δωρεά του συντοπίτη Ιωάννη Τέρπου πριν από μια 20ετία περίπου.

Στην του  αναφέρθηκε σε ένα όνειρο, που γίνεται πραγματικότητα, στους ανθρώπους, που πίστεψαν σ' αυτό το έργο και με αποφασιστικότητα το επιδίωξαν: «Αυτό είναι καρπός μιας μακραίωνης παράδοσης του τόπου μας, που θέλει το καμπαναριό να είναι το σύμβολο της πίστεως, της ενότητάς μας, του πολιτισμού μας.

Αν σκεφθεί κανείς ότι ζούμε στην εποχή της πολυπολιτισμικότητας, το καμπαναριό και εδώ και παντού θα είναι το σύμβολο της ς και της Ελληνικότητάς μας.

Τα καμπαναριά μας δεν είναι τυχαία ματα, αλλά αποτελούν σφραγίδα πολιτισμού.

Έρχονται και συμπληρώνουν την κιβωτό της σωτηρίας μας, που είναι οι ναοί μας σε κάθε τόπο».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον παλαιό εφημέριο του ναού π. Απόστολο Τσάντο, όσο και τον νέο προϊστάμενο π. Ιωάννη Καμακά, για την έμπνευση της ανοικοδόμησης του νέου κωδωνοστασίου, το οποίο πλέον ξεκινά, με την χάρη του Θεού.

Ευχαρίστησε, επίσης και όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν στην  ολο του έργου και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι σύντομα θα τελεστούν τα εγκαίνια.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας , μοιράστηκαν αναμνηστικά στους ευεργέτες του έργου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση