Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Θα γίνει Ανάσταση στον Αγ. Νικόλαο Παλιουρίου;
Θα γίνει Ανάσταση στον Αγ. Νικόλαο Παλιουρίου;

Θα γίνει Ανάσταση στον Αγ. Νικόλαο Παλιουρίου;

Την ντίθεσή τους εξέφρσαν επίτροποι και απόψε, μετά τη λήξη της ακολουθίας του Επιταφίου στον Ι.. Αγίου ικολάου στο , στο να τελεστεί η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 9.00 το βράδυ.

Οι παραπάνω εξέφρασαν την διαφωνία τους εμμένοντας στο να τελεστεί η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 12.00 τα μεσάνυκτα ως είθισται.

Μάλιστα μιλούσαν για ισοπέδωση ιερών, αρχών και παραδόσεων και κάποιοι εξ' αυτών έλεγαν πως μετατίθεται νωρίτερα η του Κυρίου επειδή φέτος το Εβραϊκό Πάσχα συμπίπτει χρονικά με το Ορθόδοξο.

Οι από την άλλη πλευρά ακολουθώντας την γραμμή της Ιεράς Συνόδου και της Κυβέρνησης είπαν ότι η θα γίνει στις 9.00 το βράδυ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να διχαστούν οι πιστοί και να ξεκινήσει μια ατέρμονη λογομαχία, που δεν συνάδει με το πνεύμα της ημέρας.

Το θέμα ωστόσο είναι πως απουσία ψαλτών και επιτρόπων μπορεί να τελεστεί Λειτουργία(;) και εδώ καλείται να πάρει θέση ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησία της .

Το ερώτημα επίσης είναι αν παρόμοια “παρατράγουδα” σημειώθηκαν και σε άλλους ναούς και αν τελικά οι πιστοί θα γιορτάσουν φέτος την Ανάσταση όπως αρμόζει…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση