Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Θα γίνει Ανάσταση στον Αγ. Νικόλαο Παλιουρίου;
Θα γίνει Ανάσταση στον Αγ. Νικόλαο Παλιουρίου;

Θα γίνει Ανάσταση στον Αγ. Νικόλαο Παλιουρίου;

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίτροποι και απόψε, μετά τη λήξη της ακολουθίας του Επιταφίου στον Αγίου Νικολάου στο , στο να τελεστεί η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 9.00 το βράδυ.

Οι παραπάνω εξέφρασαν την διαφωνία τους εμμένοντας στο να τελεστεί η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 12.00 τα μεσάνυκτα ως είθισται.

Μάλιστα μιλούσαν για ισοπέδωση ιερών, αρχών και παραδόσεων και κάποιοι εξ’ αυτών έλεγαν πως μετατίθεται νωρίτερα η του Κυρίου επειδή φέτος το Εβραϊκό συμπίπτει χρονικά με το Ορθόδοξο.

Οι ιερείς από την άλλη πλευρά ακολουθώντας την γραμμή της Ιεράς Συνόδου και της Κυβέρνησης είπαν ότι η θα γίνει στις 9.00 το βράδυ.

Όλα αυτά είχαν ως να διχαστούν οι πιστοί και να ξεκινήσει μια ατέρμονη λογομαχία, που δεν συνάδει με το πνεύμα της ημέρας.

Το θέμα ωστόσο είναι πως απουσία ψαλτών και επιτρόπων μπορεί να τελεστεί Λειτουργία(;) και εδώ καλείται να πάρει θέση ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησία της .

Το ερώτημα επίσης είναι αν παρόμοια “παρατράγουδα” σημειώθηκαν και σε άλλους ναούς και αν τελικά οι πιστοί θα γιορτάσουν φέτος την Ανάσταση όπως αρμόζει…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση