Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Θ΄ Πανελλήνιος διαγωνισμός ψαλτικής Τέχνης
Θ΄ Πανελλήνιος διαγωνισμός ψαλτικής Τέχνης

Θ΄ Πανελλήνιος διαγωνισμός ψαλτικής Τέχνης

11ο Φεστιβάλ Βυζαντινής μουσικής στον Βόλο

 

Το Σάββατο 16/11, η του ιεροψαλτικού κόσμου χτυπάει στον Βόλο. Δύο πολύ σημαντικά μουσικολογικά γεγονότα θα λάβουν χώρα στην τοπική  Εκκλησία, που σκοπό έχουν την μελωδική συνάντηση τόσο των ιεροψαλτών, όσο και των της Ψαλτικής Τέχνης, ανά την Ελλάδα. Και τα δύο αυτά σημαντικά γεγονότα διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Μ. Δημητριάδος  «», υπό την αιγίδα της & Αλμυρού, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα «».

Α. Ο Θ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης

Θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/11, στο Θεσσαλίας, από τις 9:00 π.μ. μέχρι αργά το μεσημέρι. Στην ετήσια αυτή πανελλήνια γιορτή της Ψαλτικής Τέχνης έχουν δηλώσει συμμετοχή αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες, από όλη την Ελλάδα.

Μέλη της κριτικής επιτροπής στον φετινό διαγωνισμό θα είναι οι: Παύλος Φορτωμάς, άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Δημήτριος Χριστοδούλου, του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, αρχιμ. Επιφάνιος , δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της  , Κυριαζής Νικολέρης, άρχων μουσικοδιδάσκαλος τΜτΧΕ και Πέτρος Μπλάνας, επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος.

Β. Το 11ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής

Θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 7:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Ανθ. Γαζή-Κ. Καρτάλη).

Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο αφιερώνεται σε έναν οτρηρό θεράποντα της Πατρώας Εκκλησιαστικής Μουσικής. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον άρχοντα πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Παύλο Φορτωμά, ο οποίος θα τιμηθεί από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών  Μ. Δημητριάδος  και από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο οποίος θα του απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, για την μεγάλη του  προσφορά στην διάσωση και καλλιέργεια της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής  παραδόσεως.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν:

α. Ο Βυζαντινός Χορός του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τρικάλων Παναγιώτη Καλαμπάκα.

β. Η Χορωδία «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» Λάρισας, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Λάρισας  Θεοδόσιο Διαμάντη.

γ. Ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «», με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου Ευστάθιο Γραμμένο.

Την 17/11, ο άρχων του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας,  Παύλος Φορτωμάς, θα ψάλει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, κατά την .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση